Methode Matheij

Methode Matheij

METHODE MATHEIJ:

De Methode Matheij is een methode van Anita Matheij. Zij heeft een kinderpraktijk in Soest.  Met haar jarenlange ervaring heeft zij een methode ontwikkeld die kernachtig en doeltreffend is. Zij maakt gebruik van gesprekstechnieken die direct naar de essentie gaan. Zo heeft iedereen trauma’s, grote of kleine. Alles wat je meemaakt heeft je gevormd tot wie je bent en hoe je reageert. Soms zit er iets in de weg om je doel te bereiken en dan krijg je klachten. Deze klachten kunnen Fysiek, Emotioneel, Mentaal, Materieel, Energetisch of Spiritueel van aard zijn.

De Methode Matheij is een zachte en prettige manier om problemen op te lossen. Omdat je in één keer naar de kern gaat is er snel resultaat. Er zijn 3 methodes die ingezet kunnen worden: De Grote Schoonmaak, Beter in Balans en De Reis naar Binnen. Alle drie maken ze gebruik van de wijsheid van je eigen lichaam. Alle oplossingen liggen al in jou.

Afhankelijk van de klacht zijn 2 tot 3 behandelsessies doorgaans voldoende om het probleem op te lossen.
De praktijk wijst uit dat 1 sessie maximaal 1,5 uur duurt. Dit komt op een bedrag van 100 euro inclusief BTW. Op het moment zelf kijken we welke methode het meest geschikt is.

De Methode Matheij bestaat uit 3 verschillende behandelwijzen, die kunnen worden afgestemd op de behoeften van jou of je kind.

– De Grote Schoonmaak

Wil jij iets makkelijker en leuker in je leven? Je weet dat er iets in de weg maar wat is het? De Grote schoonmaak is een kernachtige werkwijze die je helpt om je doel te verwezenlijken. Datgene wat er in de weg staat wordt opgespoord, opgeruimd en vervangen. Je zoekt de antwoorden op de enige plek waar ze te vinden zijn: in jezelf.

Een fantastische methode waarbij ik mijn diepgewortelde gevoel van afwijzing heb opgespoord, opgeruimd en vervangen voor iets wat wel helpt. Wat een bevrijding en ik ben dankbaar dat ik deze methode mag zelf ook mag toepassen.

Zo ook bij Astrid:
‘De grote schoonmaak. Het klinkt heerlijk fris en luchtig en dat is het ook! Ik houd niet van rommel en kan pas stilzittend genieten van een thee’tje als alles aan kant is. Rommel in mijn zicht, bezorgt mij rommel in mijn hoofd. Ik ben dus letterlijk “dol” op de grote schoonmaak en stond dus ook open voor de innerlijke versie hiervan. Het was nodig, want hoe netjes aan kant mijn huis ook kan zijn, echte rust had ik niet in mijn hoofd. Ik kon boenen wat ik wilde, maar kreeg het nooit helemaal weg… Tijdens de sessies, bij mij werd het in twee sessies verdeeld, stond ik versteld van wat er allemaal gebeurde, bizar hoe duidelijk alles was! Na de sessies voelde ik me vooral moe, maar de dagen erna ervoer ik zwaardere dingen met een frissere blik, luchtiger en durf ik op te komen waar ik voor sta (op een rustige manier). Heel fijn! Vera is goed in wat ze doet, ze heeft haar roeping helemaal gevonden en blijft vooral zichzelf, kortom: een prettig persoon om deze innerlijke schoonmaak mee uit te voeren.’

– Beter in Balans

Beter in Balans is een praktische manier om het evenwicht te herstellen. Het werkt snel en rechtstreeks; je voelt meteen resultaat. Pijn, spanningen en blokkades verdwijnen en je gaat opgelucht naar huis. Ik heb prachtige resultaten mogen zien bij iemand die niet zichtbaar durfde te zijn.

– De Reis naar Binnen

De Reis naar Binnen is een ontdekkingsreis in jezelf, waarmee je je eigen antwoorden en oplossingen kunt vinden. Ik voel me bevoorrecht om het te mogen geven. Om met je mee te gaan op deze reis.

Marin: ‘Ik hoop dat mijn dochter van 8 jaar bij jou de Rots en Water training wil doen. Vanwege haar boze buien”.

Echter haar dochter wil dit niet en was hier erg zeker van. Ik besloot goed te kijken en te luisteren. Wat doet ze, waarom en wanneer doet ze dit. Toen ik hoorde wanneer de boze buien zich afspeelde was het voor mij helder. Ze wil haar moeder wat laten zien. Deze keer heeft de moeder iets nodig. Een week later zat haar moeder bij mij aan tafel voor de Reis naar Binnen.

Bijzonder hoe ik dochterlief toch heb kunnen helpen.  Toen haar moeder haar eigen boosheid, verdriet en strenge gevoel voor haarzelf had opgeruimd voelde ik samen met haar de euforie, de kracht en ontspanning. Rust en een stuk lichter is wat ze ze toen voelde. Wat ben je zacht en lief is wat ze tegen mij zei. 

Na 2 dagen kreeg ik het volgende bericht:

Ik sliep maandagavond echt als een blok, gister ook nog moe, maar ik kon ’s middags wel gelijk aan de slag met mijn grenzen bewaken.Koste mij niet zoveel moeite en ’t grappige was dat ik uiteindelijk juist meeboog met mijn dochter haar wens. Zonder over m’n grens te gaan. Dat ging dus al heel goed vond ik 🙂

 

– De reis naar jezelf, omdat jezelf zijn het beste bij je past –
Vera Hagen