Overzicht aanbod

Overzicht aanbod

Meer rust en vertrouwen voor jou en je kind:

Ouder en kindtraining:
✵Rots en Water:

Rots staat voor kracht, keuzes maken, doelbewust zijn, nee zeggen, opkomen voor jezelf.
Water staat voor kracht, vriendschap, samen en meebewegen.
Door actieve speloefeningen weet je wat te doen als iets spannend wordt of als je merkt dat je het even niet meer weet. Hierdoor kan je nu nog heel boos worden of erg angstig. Als je weet welke kwaliteit je in kan zetten voel je je krachtiger en rustig tegelijk. Hierdoor kan je meer hebben en voel je je blij en sterk.

Opleiding gevolgd bij: Gadaku instituut

✵Kindercoaching:

Tijdens de ouder- en kindtraining gaan we samen op zoek naar leerdoelen. In de 1ste sessie kijken we wat de ouders al kunnen doen.  Samen kijken we wat er nu al werkt en wat er nog nodig is om de doel(en) te bereiken. Daarna gaan we samen met je kind kijken naar mogelijkheden in plaats wat er niet mogelijk is. Van probleem naar mogelijkheden. Van rood naar groen gaan we denken. Met de pizzapunten kunnen we dit heel mooi inzichtelijk maken. En als er een paar rode puntjes overblijven, geen probleem dat houdt ons alert.

Opleiding gevolgd bij: Centrum Tea Adema

 

Individuele coaching ouder:

Heb je last van korte lontjes, angsten of maak je je zorgen over van alles en nog wat. En ben je meer met je hoofd bij wat er komen gaat in plaats van het hier en nu. Dan nodig ik je uit om te ontdekken wat jij nodig hebt om daar te komen waar je heen wilt. In plaats van te kijken naar wat anderen kunnen veranderen is de start bij jou. Wees zelf de verandering die je graag wilt zien.

✵Rots en Water bij volwassenen:

Grenzen opzoeken, grenzen aangeven, wat zegt onze houding, mogen we meer de leiding pakken of juist meer de ander volgen. We gaan het ervaren en je ziet direct wat er nodig is. Met praktische oefeningen beleven we hoe het gaat in de dagelijkse praktijk en wat je kan doen om je doelen te bereiken. En hoe bewaak jij je grens eigenlijk? Geef jij je grens op tijd aan? Wat doe je als iemand te dichtbij komt. Ik garandeer je dat er heel vel kwartjes gaan vallen.

✵De Grote Schoonmaak:

In ons leven gebeuren er leuke en minder leuke dingen. Het kan gebeuren dat je op alledaagse gebeurtenissen heftiger reageert dan je zou verwachten. En soms lukt het niet meer om vooruit te komen. Om je doelen te bereiken is het nodig om datgene wat niet meer helpend is op te sporen, op te ruimen en te vervangen voor iets wat wel helpend is.  Daarbij wordt gebruik gemaakt van een special gesprekstechniek, die jou in staat om korte metten te maken met alle problemen die je hebt. Zodat jij met meer rust en zekerheid gaat doen wat je wil doen.

Bron: Methode Matheij DGS

✵De Reis naar Binnen:

De Reis naar Binnen is een ontdekkingsreis in jezelf, waarmee je je eigen antwoorden en oplossingen kunt vinden. Blokkades zoals verdriet, angsten en boosheid worden opgespoord en opgeruimd. En ook sommige fysieke klachten worden hiermee opgelost. Door gebruik te maken van de wijsheid van je lichaam komen de antwoorden als vanzelf naar boven drijven. Als je weer naar huis gaat voelt het alsof er een last van je schouders is gevallen. Ik voel me zo licht en energiek is wat ik het meest heb gehoord van de cliënten als ze bij mij de deur weer uitwandelen.

Bron: Methode Matheij RnB

✵Beter in Balans:

Beter in Balans is een snelle manier om af te rekenen met hardnekkige klachten. Er wordt gebruik gemaakt van spiertesten en een combinatie van acupressuur, ademhaling en affirmaties.
De meeste kennen wel de acupentuur, hierbij wordt er gebruik gemaakt van naalden om bepaalde energiebanen te activeren. Bij acupressuur is het een zachte druk van de vingers, hierdoor worden energieblokkades opgeheven en komt er ruimte voor nieuwe ervaringen. Het is een effectieve methode welke pijn en klachten verlicht.
Door bewust adem te halen creëer je stilte en bewustzijn. Je zal zien dat je beter om kan gaan met stress en er komt ontspanning.  Je komt meer in het hiher & nu, wat ervoor zorgt dat je minder gaat ‘denken’ en piekeren over wat er is geweest en wat er komen gaat.
Affirmaties zijn versterkende zinnen. We zijn gewend om aan te geven wat we niet meer willen. Wat je aandacht geeft groeit, dus ook wat je niet wilt. Het is effectiever om aan te geven wat je wel wilt. Na afloop krijg je oefeningen mee naar huis zodat je je klacht zelf verder kan behandelen.