Ervaringen

Ervaringen

KINDEREN EN OUDERS OVER OUDER EN KINDTRAINING

Dit is wat Deetje (9 jaar) vond: Ik vond de lessen leuk. En ik vond dat de lessen bij mij passen, want ik word minder snel boos. Vroeger had ik heel veel spanning en nu heb ik minder spanning als ik iets moeilijks moet doen.
De ouders van Deetje: Wij vinden ook dat ze veel vooruitgang heeft geboekt. Zij heeft meer zelfvertrouwen. Ik probeer haar te helpen met lastige situaties. Ik voel ook dat ik haar beter begrijp. Op sociaal gebied heeft ze zeker grote stappen gemaakt en ze verbreed haar grenzen. Ze vindt het minder spannend om vrienden te maken. Dus we zijn er heel blij mee.
(Deetje volgde de groepstraining en 3 ouder en kindlessen.)

Loes met zoon 7 jaar:
“Na een lastige periode met boosheid en verdriet, vond ik Vera. We konden snel starten met de lessen. Onze zoon ging er met plezier naartoe. En we kregen uitgebreid verslag en oefeningen voor thuis. Het stukje ‘rots’ gaat nu veel beter, ook op school viel dit in positieve zin op. Bedankt.
We hadden laatst een schoolgesprek en ze kwamen er zelf mee dat hij de laatste tijd meer ‘nee’ durfde te zeggen tegen andere kinderen en meer om hulp vroeg.”

Ellen met zoon van 9 en dochter 11 jaar.
Een vriendin heeft jou, bij mij aanbevolen voor mijn zoon (9). Aanvankelijk had ik hem aangemeld voor een SOVA-training maar dit kwam maar niet van de grond. Na ons telefonisch contact waar ik ons al had aangemeld heb ik aan mijn zoon voorgelegd om samen Rots en Water bij jou te volgen. En hij was meteen heel erg enthousiast (in tegenstelling tot de SOVA-training) Wat hem zo ontzettend aansprak was om te leren in spelvorm. Hij kon hier al meteen enthousiast over vertellen en hij was nog niet eens geweest. En het enthousiasme bleef! En meteen na de eerste keer zag ik al een verschil! En wat ook nog een leuke bijkomstigheid is, dat niet alleen hij er veel van leerde maar ik zelf ook!! Het hele leuke aan dit hele gebeuren is, is dat we dit samen als gezin hebben afgesloten! Dat was zo leuk om te doen! We hebben veel van en over elkaar geleerd en onszelf geleerd! Wat een mooi cadeau! Ik ben blij dat ik deze trainingen aan mijn kinderen heb gegeven, een waardevolle toevoeging voor de rest van hun leven!

Zoon (9): Rots & Water heeft mij zelfvertrouwen gegeven ( rots ) en het maakt dat ik minder snel heel boos wordt ( water ).

Dochter (11): Ik heb geleerd nee te zeggen en het heeft me meer zelf vertrouwen gegeven!

‘Kennen jullie mijn dochter?
Soms herken ik haar niet terug.
In overleg met haar juffen zijn we een rots en water-training begonnen. Ze kon zowel thuis als op school haar plekje niet vinden, dat heeft ze zó goed opgepakt. Tijdens de thuisschoolperiode ging het al veel beter en nu kregen we vd week te horen dat ze het in de klas ook super heeft opgepakt. Ze heeft er écht voor geknokt… En gewonnen! Ga zo door moppie. We zijn altijd trots op je, hopelijk ben je ook trots op jezelf! ❤️’

(Ik heb toestemming van de moeder en dochter om dit bericht van FB en de foto te plaatsen, wat een plaatje!)

Suzanna met dochter van 6 jaar (bijna 7 jaar)
Een echte aanrader als je rots- en watertraining voor je kind zoekt. Vera heeft veel ervaring en kennis over dit onderwerp, je ziet al na een 1e sessie echt resultaat. Ze denkt met je mee en is erg betrokken. De ouder- kind sessie is ook een echte aanrader. En dit alles ook nog op een fijne locatie: een prachtig sfeervol atelier of bij droog weer op de Soesterduinen!

Judith met dochter van 8 jaar:
Vera is een hartstikke enthousiast mens dat met veel energie aan de slag gaat met (jou en) je kind! Ze weet de juiste snaar te raken en boekt daardoor vrij snel een mooi resultaat! Wij hebben er veel aan gehad en kunnen de geleerde vaardigheden nu thuis verder oefenen.

Nanette, moeder van dochter 8 jaar:
“Mijn dochter kan nu haar emoties veel beter onder
controle houden, zoveel rustiger, zo fijn!”

Moeder van zoon 8 jaar:
‘Mijn zoon staat steviger in zijn schoenen en heeft meer veerkracht bij vervelende gebeurtenissen.’

Moeder van dochter 9 jaar
‘Mijn dochter had ff gesprekje met de meester tijdens haar klassendienst…hij had gezegd dat ze zo’n grote stappen had gemaakt in het omgaan met ‘de dames’…. toen had ze verteld over de cursus bij jou.. ze vindt dus niet alleen zelf dat t helpt maar de meester ziet t ook al!’

Moeder van zoon 10 jaar
Graag willen wij jou vertellen dat mijn zoon zo ontzettend gegroeid is na onze laatste afspraak.  Hij is zo een ander kind geworden en is zo RELAX !! Echt ik moest dit even met je delen.

Wat een verandering met een paar maanden geleden. Hij komt zo anders uit school. Hij heeft nog steeds over rots en water. Wij merken echt dat hij zich wat meer ontspannen voelt. Hij trekt zich niet alles meer aan.

Dank je wel voor alles !

Ingeborg van de V. met dochter van 8 jaar
Na de Rots & Watertraining bij Vera merk ik dat onze dochter er zeker sterker van is geworden. Flink ‘gegroeid’, in alle opzichten. Ze geeft goed aan wat ze wil, voor ons als ouders de uitdaging om het ook te ‘horen’. Wat fijn is dat – als er zich iets voordoet – ik kan refereren aan de training en dan weet ze gelijk wat ik bedoel. Het ging al goed met haar en nu helemaal ; )
Een meerwaarde dus om het sámen te doen!

Linda W.  met zoon van 6 jaar
Ik heb met met mijn zoon van 6 jaar de workshop gevolgd. Ik vond het erg leuk om samen met hem te doen. Vera doet het super! Nogmaals dank je wel voor de leerzame ochtend.

Nanette B. met dochter van 6 jaar
Wat gisteren is geleerd werd vandaag al in de praktijk gebracht, sterk staan, voor jezelf opkomen! Het was een leerzame, maar ook heel leuke, gezellige workshop! Ik overweeg nu al de 1 op 1!

Alma van D. – Linnenbank met zoon van 6 jaar
Wat was het waardevol, de training gisteren! Zo fijn om het samen met mijn zoon te kunnen doen. Zo kunnen we hetgeen we geleerd hebben extra samen oefenen en in de praktijk brengen. Het samen met je kind doen is echt een grote meerwaarde wat Vera biedt aan de rots en water training!!

Bedankt lieve Vera! Moeder van dochter van 8 jaar
Mijn dochter en ik hebben 4 geweldige trainingen gehad van jou.
Je doet het met liefde en plezier.
Wij hebben het leuk gehad maar het was ook erg leerzaam!
Wij raden jou zeker aan aan iedereen !
Veel liefs van Miranda

Heel bijzonder dat jij na 2 trainingen een lach op het gezicht van mijn dochter tovert en
dat zij zich zo vrij voelt om alle oefeningen te doen. Ik voel zoveel warmte en liefde bij deze training.

Rianne, moeder van zoon 9 jaar:
We zien echt meer zelfvertrouwen bij onze jongen , dat is erg mooi om te zien

Mirjam moeder van dochter 8 jaar
Rots en Water heeft mij nog bewuster gemaakt dat anderen anders voelen en reageren.

Dionne moeder van dochter 7 jaar:
Echt super!! Mijn dochter geniet echt van de opdrachtjes en vraagt nu al naar de volgende keer.
Niet alleen ontzettend leerzaam maar ook ontzettend leuk!

Online coaching moeders: Wees zelf de verandering die je wilt zien, voor meer rust en vertrouwen bij jezelf. Zodat jij meer vertrouwen en rust krijgt in jezelf en de opvoeding. En je kinderen meer hun zelf mogen zijn. Met hun eigen boosheid, verdriet en angsten. Zonder dat de emoties van hun ouders in de weg zitten.

Ellen
Ik ga dit avontuur samen met Vera aan, waar zij mij bij staat en bevraagd om mij te laten zien hoe ik dit kan en mag doen, dit alles met een volledig gevoel van veiligheid zodat ik mezelf ook durf te laten zien. Dit gaat samen met een traan en met humor!

Kim
Ik had na de sessie een heel rustig gevoel en heb mijn contract uitgewerkt en in de keuken opgehangen.

Jorieke
Ik wist direct…dit heb ik nodig. Na de 1ste sessie voelt het gelijk goed en het contact voelt heel warm.
Ik wil jou enorm bedanken. Inderdaad veel stappen gezet en fijn om weer even met de voetjes op aarde terug te komen en kijken waar ik stappen moet zetten en nodig is voor mijn familie. Vanavond meteen mee aan de slag gegaan. Weer even heel confronterend maar wel nodig. Nogmaals enorm bedankt!!!

Janske
Ik heb eerder een workshop gedaan bij Vera. En nu deze coaching. Het is geen therapie en ze wil ons niet bekeren. Vera is duidelijk en geeft praktische handvatten. Dat is wat nodig is en de sfeer thuis is na 1 sessie al zoveel beter. Ik begin nu bij mezelf, ik probeer nu mee te bewegen en bij mijn standpunt te blijven. Ook accepteer ik dat ik dingen moet herhalen. Dezelfde avond hebben we familieberaad gehouden. We zijn er nog niet, maar we zijn weer op de goede weg! Op naar de 2de sessie!

Natasja
Ik vond dat je een vakkundige indruk maakte, goed tot de kern kwam, heldere vragen stelde. Het gaf vertrouwen en ik kan er praktisch wat mee (ben er net al mee begonnen ;-). Je vroeg om commitment en dat vond ik goed.

Ellen
Ik heb bij Vera het traject ‘wees zelf de verandering die je wil zien’ en ‘de reis naar binnen’ gevolgd. Ik ben dit aangegaan omdat ik meer bij mezelf wou komen te staan en weer meer wou luisteren naar mijn intuïtie. Dit bleek een mooi cadeau aan mezelf. Door de trainingen bemerk ik meer rust in mezelf en dat heeft ook zijn weerslag op mijn kinderen. Hiermee bedoel ik dat als ik rust in mezelf heb mijn kinderen ook meer rust in zichzelf hebben. Waardoor alles een stuk relaxter is thuis.  Een geweldig effect en mooi om te zien! Vera is dit met mij aangegaan met respect, bespiegelend en met de nodige humor! Groetjes Ellen.

Angelique
Wij vonden het heel waardevol om als ouders samen aan de slag te gaan met coaching. Opvoeden doen we echt samen en nu kunnen we elkaar ook coachen op waar het ‘mis’ ging en houden we gemakkelijker dezelfde lijn aan. En we zijn gewoon verschillende personen en ook dat is waardevol om in te zien; gebruik maken van elkaars kracht. Wij zouden iedereen aanraden om echt samen voor de coaching te gaan!

Marin
Ik sliep maandagavond echt als een blok, gister ook nog moe, maar kon smiddags wel gelijk aan de slag met mijn grenzen bewaken 😀. Koste me niet zo heel veel moeite en t grappige was dat ik uiteindelijk juist mee boog met mijn dochter haar wens, zonder over m’n grens te gaan. Dus dat ging eigenlijk al best goed vond ik 😊

Lianne
Dat je als klein meisje weet wie je bent en wat je kan… dat je dat gevoel kwijt raakt… dat je door de jaren heen gevallen bent en weer op staat en weer valt… dat je dan iemand kiest om je te helpen die je uitdaagt… en dat je uiteindelijk jezelf weer terug vind… Bedankt Vera Hagen dat jij in mij gelooft en mij het geloof in mijzelf hebt terug gegeven…


Online programma ‘van Zorgen naar Vertrouwen’:

Lianne
Ik wil je nog even laten weten dat ik momenteel echt verschil merk in hoe ik was voor de cursus en hoe het er na gaat… ga de vakantie nu met zo’n ander gevoel in dan vorig jaar… voel echt dat ik gegroeid ben.
Allereerst wil ik even zeggen dat ik steeds meer merk hoeveel ik aan jou cursus heb gehad… elke dag denk ik aan mijn houding en aan hoe leuk ik wel niet ben 😉… vaak voel ik me daardoor ook wel zelfverzekerder.

Rianne
Voor mij is het altijd vanzelfsprekend geweest om alles te doen voor mijn mooie gezinnetje iedereen om mij heen en ergens ben ik mezelf verloren.  De opdracht in de online training met kijken waar je frustraties zitten en waarom sommige dingen van anderen je zo raken .dat was wel echt een eye-opener toen ik daar bewuster op ben gaan letten drijft er ineens heel veel naar boven.
Er valt nog heeeeel veel te leren en te veranderen voor mij maar ergens moet je beginnen. Vind het doodeng en ben doodmoe van van het besef en de keuzes maar het is klaar en genoeg zo op deze manier.
Tijd voor een nieuwe toekomst