Help! Mijn kind luistert niet.

Help! Mijn kind luistert niet.Ik ben moe en alles loopt anders. Erg frustrerend, ik had juist alles zo goed gepland. Ik ben druk met van alles. Druk met zorgen voor mijn kinderen, het huishouden, het eten, de boodschappen en o ja mijn werk doe ik ook nog tussendoor. Alles moet ook goed gaan, anders ben ik het overzicht kwijt en ik hou er niet van als iets fout gaat. Aandacht voor mijn partner is er nauwelijks. Af en toe een sneer kan hij krijgen als ik zo druk ben. Buiten huis heeft bijna niemand het door. Daar zorg ik wel voor. Ik vraag me steeds vaker af…waar doe ik het voor.

De korte lontjes liggen op de loer. Het is een puinhoop en iedereen doet maar wat. De kinderen luisteren niet, ik vraag notabene voor de 5de keer dat ze hun troep moeten opruimen. Ik voel hem dit keer niet aan komen. BAM mijn korte lont is geactiveerd en ik kan mij niet meer bedwingen. Ik schreeuw en mopper: jullie luisteren ook nooit. Ik word boos en ga nog net niet stampvoetend zelf de puinhoop opruimen. De kinderen schrikken en ruimen snel hun troep op. Even later denk ik bij mezelf, waarom word ik toch zo boos, ik voel mij schuldig hierover en dat zorgt dat ik somber naar bed ga. Morgen weer een dag….wat gaat deze nou weer brengen. Het voelt allemaal zwaar.

Dit is ongeveer hoe het 5 jaar geleden ging bij mij. Toen ik nog met iedereen rekening hield, mij bezig hield wat anderen van mij vonden en te weinig rekening hield met mezelf. Ik was gewend om door te gaan en over mijn eigen grens heen te gaan. Ik vroeg niet of nauwelijks om hulp, want he…ik moet onafhankelijk zijn. Doorgaan en niet zo zeuren.

Spiegels
Ik moest leren om in de spiegel te kijken die mij wordt voorgehouden.
Wat is er zo erg aan dat mijn kinderen niet luisteren.
Wat is het in mij waar ik nog aandacht aan mag geven.
Luister ik naar mezelf?
Luister ik wel naar mijn kind?
Ben ik duidelijk genoeg? Naar de ander. Naar mezelf?
Wat is het in mij dat ik zo reageer als ik mij niet gehoord voel.

Prachtige vraagstukken en ik heb ze allemaal kunnen beantwoorden. Alleen ik had wel iemand nodig gehad die de juiste vragen stelt. Nu snap ik wat ze bedoelen dat alle antwoorden en oplossingen in jezelf liggen.

Laatst dacht ik nog bij mezelf….hoe is het mogelijk dat de korte lontjes zo goed als weg zijn. Het hoorde een beetje bij mij. Ook weer zo’n overtuiging die absoluut niet helpend is. Wat hoort bij mij is rustig reageren. Dat ik weet wat ik wil. En als ik het niet weet dat dit ook oke is. Dat ik mag vertrouwen op mijzelf en mijn gevoel.

Korte lontjes wat moet je ermee
Heb jij regelmatig last van korte lontjes en wil jij hier ook van af. Voel jij aan alles dat je reactie niet helpend is bij de opvoeding van je kinderen. Dat je kind juist meer lastig gedrag hierdoor laat zien. Laat mij dan de juiste vragen stellen en vindt de antwoorden en oplossingen in jezelf.

Stel een vraag aan mij en ik nodig je uit voor een gratis sessie. In een half uur kom je zoveel te weten komen wat het is in jou waar je nog aandacht aan mag geven. En ik geef je ook nog even tussendoor bruikbare tips vanuit de kindercoaching. En neem van mij aan….er is zoveel meer rust en vrolijkheid in huis.

Ik kan meer hebben en wat denk je….mijn kinderen nu ook. Dat is geen toeval natuurlijk.
Nu ga ik naar bed en denk ik Yes morgen weer een nieuwe dag. Zin in!

Vera Hagen

Ik help ouders van temparementvolle kinderen om zichzelf en daarmee hun kinderen beter te begrijpen. Zodat je kind zich gehoord en gezien voelt. Je ziet je kind opfleuren en je kan zelf meer ontspannen. Dit geeft jou vertrouwen en energie. Er is meer rust en vrolijkheid in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *