IK WIL HET, IK KAN HET, IK DOE HET NIET

IK WIL HET, IK KAN HET, IK DOE HET NIET

Ik doe het wel even voor zei ik, het plankje doorslaan.
Daar zat ik samen met vader, moeder en zoon van 9 jaar op de grond. Ik vroeg of de zoon mij wou helpen met het testen van mijn kracht in mijn arm. Hij zat voor mij en was druk bezig met zijn plankje, hij was wat onrustig en zat heen en weer te wiebelen, wat begrijpelijk is. Het plankje is ook echt wel dik. Hij testte mijn arm en ik had voldoende kracht zei hij. Ik was er klaar voor.

Ik ging er goed voor zitten, ik zei: ik wil het, ik kan het en ik doe het….
…NIET. Het plankje brak niet. En dat voelde ik wel in mijn hand. Sh*t dacht ik bij mezelf. Mis. En gelijk dacht ik, ik let te veel op de ander. In dit geval de jongen die voor mij zat. Mijn focus was niet op het plankje, waar op stond IK WIL HET, IK KAN HET, IK DOE HET en daaronder letten op mijn ademhaling. Deze tekst staat voor wat ik nu wil gaan doen in mijn bedrijf. Ik voel dat er iets mag veranderen. Alleen ik weet niet wat. En wat gebeurd er dan bij mij….ik kom stil te staan. Er komt weinig uit mijn handen. Terwijl dat niet helemaal de bedoeling is. Of misschien is dat wel de bedoeling, maar met niets doen komt er ook niets op mijn bankrekening natuurlijk. Dus toen het plankje niet doorging dacht ik bij mezelf, dit plankje staat precies voor wat ik doe. Vrij weinig en ik let teveel op anderen. Oke dacht ik bij mezelf. Focus. Op het plankje, ik kijk er al dwars doorheen. Ik weet wat er gaat gebeuren, hij gaat door, wat er ook gebeurd. En wat er toen gebeurde….BAF wat een explosie, met al mijn kracht en mijn wil ging het plankje door. En laat dit nou voor mij de ommekeer zijn. Minder op anderen letten en openstaan voor wat IK wil.

Vader en zoon kregen trouwens het plankje in 1 keer door. Zo Trots! Na het plankjesavontuur eindigen we met de complimentenbal. Altijd fijn om te horen dat dit de leukste les ever is en dat ik ze veel heb mogen leren.

Nu weer terug naar mezelf, minder op anderen letten. Mijzelf in het middelpunt zetten, er is werk aan de winkel. Het vertrouwen is er dus dat scheelt. Ik ben er helemaal klaar voor, alles mag weer gaan groeien en bloeien. En net zoals bij het plankje, als ik weet wat ik wil, daar duidelijk in ben en mij erop focus dan gaat het me zeker lukken.

Wat mag van jou weer gaan groeien en bloeien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *