Je moet altijd op tijd zijn bij mij

Je moet altijd op tijd zijn bij mij

Weet je wat zo leuk is aan mijn ideale klant….dat ze altijd op tijd zijn!
Echt stipt op tijd. Afspraak is afspraak staat hoog in het vaandel bij de moeders die bij mij een coachingstraject volgen.

Zo zag ik laatst een coachee die zich uit de naad had gefietst om op tijd te zijn. Terwijl ze het fysiek zwaar heeft en zeer snel buiten adem is. Ik vind het fijn hoor dat ze op tijd is. Alleen als ze een bericht had gestuurd dat ze onderweg is had ik het ook goed gevonden. Ik vind het namelijk nog fijner als we beter voor onszelf gaan zorgen.

Goed voor jezelf zorgen, wat een gedoe
Goed voor jezelf zorgen is lastig als je de lat hoog legt voor jezelf. Als je zelf een hekel hebt aan te-laat-komers, dan wil je zelf niet te laat komen. Afspraak is afspraak en wie A zegt moet B zeggen. Van wie moet dat eigenlijk,  denk ik nu. Laatst zei ook iemand dat de maatschappij ons dit oplegt,  dat wij moeders de lat zo hoog moeten leggen voor onszelf. Is dat zo? Of laten wij dit gebeuren? Door goed te willen doen. Nee door nog beter te willen doen. Alleen we doen het al zo goed. En daar mogen we trots op zijn.
Alleen als wij onze standaarden zo hoog leggen, dat je er bijna niet meer bij kan dan is het nooit goed. Wat denk je wat voor een signaal we geven aan onze kinderen. En het geeft stress. Stress zorgt ervoor dat we snel moe zijn. Omdat we stress in ons lijf voelen, voelen we ons ook vaak ellendig. En reageren we wat kortaf, of zijn we humeurig naar de mensen die we lief hebben. Waar we ons dan weer schuldig om voelen. Voel je de negatieve spiraal waarin we snel in komen. En daar willen we uit toch!

In het hier en nu
Wat ik geleerd heb is om in het hier en nu te denken. Dus als mijn gedachten alle kanten op gaan. ,’Je moet op tijd zijn’ ‘Je moet het goed doen’ ‘Wat zal de ander vinden’ ‘Ze zien me aankomen’ ‘Ik moet gewoon normaal doen’ en zoo kan ik nog wel even doorgaan. Dan vraag ik of het echt waar is. Moet ik echt op tijd zijn? Nee het moet niet, liever wel, maar er staat geen straf op. Ik kom niet expres te laat. De ander zal boos zijn of teleurgesteld….Is dat zo? En als dat zo is, dan is dat toch oké. Iedereen heeft recht op zijn eigen emoties. En jij ook. Het is oké dat jij een keer te laat bent. Het is oké als iets niet gaat zoals je had bedacht.

Ik ben besluiteloos, nou en
Zo ben ik besluiteloos van aard, leg de lat hoog voor mijzelf en kan lastig knopen doorhakken en ik vind dat nu helemaal oke. Dit is wie ik ben. En weet je dat het mij nu aardig lukt om steeds meer besluiten te nemen. Dat ik de lat echt alleen gebruik als ik dat wil. Dat ik knopen steeds beter kan doorhakken. Je kan dit soort niet helpende zaken echt helpend maken. Het is mij ook gelukt. Zullen we samen eens kijken wat voor jou makkelijker mag gaan. Vaak is 1 gesprek al zo verhelderend. Dit is mijn nummer 0627148466 of mail naar vera@veerkrachtvoorjekind.nl dan maken we een telefonische afspraak van een half uur. Gratis en voor niets.

Vera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *