Kunst van het fouten maken

Kunst van het fouten maken

Laatst hoorde ik een verhaal van een juf die een opdracht gaf aan de kinderen. Ze gaf de kinderen een wit vel en daar mochten ze iets op maken wat met sneeuw te maken had. Alles mocht zei ze. Toen een jongetje het papier in 100 stukjes had gescheurd en de stukjes omhoog gooide zei hij vol trots:

‘Kijk juf het sneeuwt!’

De juf werd boos en het jongetje verdrietig. En bij het horen van dit verhaal word ik ook verdrietig, dag creatieve geest, dag ondernemende jongen.  Je hebt kans dat deze jongen jaren later te horen krijgt om weer ‘out of the box’ te denken en om meer ‘uit zijn comfortzone’ te stappen. Op je werk en als ondernemer is het zo fijn om creatief te zijn en om in plaats van gewoon te doen, gewoon te gaan DOEN!

Ik hoop dat de juf dit leest en alsnog het jongetje een knuffel geeft en tegen hem zegt dat hij het goed gedaan heeft en dat het zo knap is om iets te doen wat de ander (in dit geval de juf) niet had verwacht. Dat hij er wel komt en dat hij dit soort geniale inzichten ook mag blijven inzetten als hij ouder is!

Heb jij een soortgelijk verhaal dan hoor ik het graag, want hoe mooi zou het zijn om al deze creatievelingen te vinden en te zeggen dat ze goed zijn zoals ze zijn en heel misschien leest de juf dit bericht wel…..en mag ze het jongetje bedanken voor dit mooie inzicht.

Vera Hagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *