Lief zijn voor jezelf is het grootste kado voor je kind.

Lief zijn voor jezelf is het grootste kado voor je kind.

Als er 1 iets is wat me duidelijk is geworden de laatste jaren is dat ik goed voor mezelf mag zorgen; Gezond eten. Weinig tot geen alcohol. Niet roken. Bewegen. Denken in rijkdom. Mijzelf succesvol en zelfverzekerd voelen. (Mooie affirmatie trouwens). Mijzelf op nr. 1 zetten en vooral lief zijn voor mijzelf.

Klinkt simpel, is het echter niet. Alleen als je eenmaal aan het idee gewend bent en je gaat je mindset veranderen dan lukt het. Zonder schuldgevoelens. Zonder het gevoel dat het egoïstisch is.

Herken je de volgende overtuigingen?
Zorg goed voor een ander.
Eerst de ander, dan jezelf.
Wie vraagt wordt overgeslagen.
Ik ben niet goed genoeg.
Ik kan dat toch niet.

Deze gedachten zijn niet helpend en toch zijn het de kleine stemmetjes in mijn hoofd die ervoor zorgden dat ik mijzelf klein hield. Kan ik dat wel…mag ik dat wel…klinkt anders dan: Ik kan dit! Dit mag ik! Ik ga het gewoon doen!

Het is goed om voor jeZelf (jeZelf is Je Ego) te zorgen. Als je dit bewust doet groeit je zelfontwikkeling. Je IK groeit. Je zal zien dat je je minder ergert aan anderen. En anders kan je er rustig iets van zeggen zonder dat je gelijk boos of kortaf reageert. Ik zeg ook een stuk minder sorry. Soms zeggen we al sorry als we iets vragen. Sorry…….ik wil iets vragen…sorry dat ik stoor…. Ook daar heb ik afstand van genomen. Ik ben er en ik mag er zijn. Daar hoef ik geen sorry voor te zeggen. Als ik iemand stoor dan kan de ander dat gerust zeggen. Het is oké.

Tel voor de grap het aantal sorry’s op een dag. Ik schrok me te pletter!

Om mijzelf op nummer 1 te zetten is een andere mindset nodig. En dat vraagt om training. Waarom vraag je je af. Is dit niet egoïstisch, zoveel aan je zelf denken? Je gezin komt toch altijd voorop? Ja, als het gaat om veiligheid en verzorging. Alleen als ik wil dat mijn kind leert om voor zichzelf te zorgen en zichzelf lief te hebben, dan kan ik dit zeggen tegen ze. Alleen ik zal het eerst zelf mogen voelen en hier naar handelen. Luisteren naar mezelf, naar mijn lichaam. Wat heb ik nodig. Gezond leven. Grenzen aanvoelen en geven. Nee zeggen. Taken geven. De ander ook iets laten bedenken en uitvoeren. Als ik druk ben dan dit ook aangeven. Als ik graag iets met een ander wil ondernemen geef ik dit aan.

Weet je wat voor een signaal ik afgeef aan mijn kinderen? Dat je van jezelf mag houden. Dat je leuk bent zoals je bent. Dat je het op je eigen tempo mag doen. Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen, ontdekken ze wie ze zijn en wat ze kunnen en durven ze fouten te maken. Ze mogen vallen. Ze weten dat ze ook weer opstaan. (dus pas op, kijk uit alleen gebruiken als de situatie niet veilig is). Dit samen met een creatieve geest (speel met ze, laat ze lezen, laat ze met vrienden naar buiten gaan) is ‘Geluk voor mijn kind’.

Een positieve mindset vind ik belangrijker dan al die spullen die we onze kinderen geven. Dit is ook superleuk alleen het is kortstondig geluk voor je kind. Een positieve mindset is voor altijd en brengt je verder.

En ja ook dit zeg ik elke dag tegen mijzelf (dit zijn affirmaties) en dat voelt goeeeeed:

♡IK BEN TROTS OP MEZELF
♡IK LEEF GEZOND EN IK BEWEEG
♡IK BEN SUCCESVOL EN ZELFVERZEKERD
♡HET MAAKT MIJ NIET UIT WAT ANDEREN OVER MIJ DENKEN.
♡IK HOU VAN GELD EN IK DENK GROOTS
♡IK LEEF MIJN MOOISTE LEVEN

Fijne dag ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *