Masker op of masker af?

Masker op of masker af?

…..je bent veel vriendelijker dan ik dacht. Wat dan zei ik. Op FB kom je best direct over en de teksten komen niet altijd vriendelijk over op mij. Oké dacht ik, dat kan. Ik liet het daarbij. In dezelfde week komt nog iemand naar me toe. In het echt ben je veel zachter. Op FB kom je zo direct over. Je bent wel enthousiast in je verhalen en dat vind ik zo leuk aan jou.

Het stoere masker
Ze hebben het goed gezien, op FB heb ik mijn ‘stoere masker’ op. Ik doe dit onbewust. Waarom doe ik dit, vraag ik mij af. Om niet geraakt te worden. In het begin van mijn ondernemerschap had ik ook zo mijn twijfels en onzekerheden wat betreft zichtbaarheid op Social Media. Ik denk hier nu anders over. Ik ben gegroeid ook als het gaat om persoonlijke ontwikkeling. Mensen mogen vinden wat ze willen vinden. Het stoere masker op FB mag ik afzetten.

Waarvoor zet je een masker op?
Maskers worden opgezet door veel mensen om, net zoals ik: niet geraakt te worden, ergens bij te horen, voor aandacht,  om op te vallen of om gezien te worden.  Op FB heb ik dus mijn stoere masker opgezet. Ik vond mijzelf best stoer dat ik online ging ondernemen. Mij doet niemand wat straalde ik uit met mijn masker. Maskers zijn nodig om mij te helpen. Het is goed om verschillende maskers op te zetten. Er is 1 kanttekening, dit werkt alleen als je heel goed weet wie je bent, wat je kan en wat je wil. Dat je een gezonde dosis zelfvertrouwen hebt. Je bent je dus bewust van het masker welke je opzet.

Het zorg- en clownmasker
Ik denk nog even terug. Zo heb ik jaren lang mijn ‘zorgmasker’ opgezet. Om er voor te zorgen dat iedereen aan zijn trekken komt. Waarom? Pleasen, gezien worden. Niet alleen willen staan. Zo had ik ook een ‘clown masker’. Deze werkt altijd goed in groepen. Leuke grappen maken met een goede dosis zelfspot. De maskers zitten lekker. Het enige nadeel is dat er een dag komt dat ik niet wist wat eronder al die maskers zat. Wat wil ik, wie ben ik en wat kan ik allemaal? Bij mij kwam de wake-up-call, als ik hier niet naar had geluisterd was er zeker een kans op de welbekende burn-out.

Is een masker opzetten nou goed of niet
JA het is een goed iets. Het is goed om veel maskers in je kast te hebben. Mits je jezelf goed kent. Je weet wie je bent, wat je kan en wat je wil. Je hebt zicht wat zich afspeelt in de maatschappij. Soms moet je een masker opdoen als je geen zin hebt in ruzie. Je weet dus wanneer je een masker op moet zetten en wanneer je deze weer kan afzetten. Jij hebt de controle, jij bepaald.

Mijn stoere masker op FB mag ik afzetten. Ik ben naast stoer ook zacht en vriendelijk. Weet jij welke maskers jij opzet en wanneer? Of zet je alleen bewust een masker op met carnaval?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *