Ouder en kindtraining – Stevig staan en meer zelfvertrouwen

Ouder en kindtraining – Stevig staan en meer zelfvertrouwen

De Rots en Water training bestaat vooral uit veel speloefeningen met veel actie. We gaan samen op ons doel af. Grenzen zoeken we op en leren we aan te geven. We leren om te leiden en te volgen. En dat meebewegen sterker kan zijn dan altijd je poot stijf te houden. Dit doen we door meer te voelen. Wat gebeurt er in ons lichaam. Met onze ademhaling en onze hartslag? Wat voelen we in onze buik? Hoe voelen we ons bij bepaalde houdingen en acties.

We leren om onszelf sterk te voelen en om rustig en kalm te blijven. We leren om keuzes te maken en nee te zeggen (rots). En we leren om mee te bewegen en om hulp vragen (water). En als je weet wanneer je wat in kan zetten dan heb je meer VEERKRACHT om te doen wat je wilt doen.

VOOR MEER VERBINDING EN MEER ZELFVERTROUWEN
Je ziet het voor je ogen gebeuren. Je kind heeft het lastig. Er zijn zoveel prikkels te verwerken op school, in grote groepen en bij het spelen met vriendjes. Je kind moet ook zoveel. Waar moet je als ouder op reageren en hoe?  Dat is best lastig in sommige situaties. Je wilt graag het juiste doen, maar wat is het juiste? De 1 zegt dit en de ander dat. Allemaal met goede bedoelingen. Alleen het zijn oplossingen die werken voor de ander. Het raakt je als je ziet dat je kind het lastig heeft om zich staande te houden. Op zich gaat dit nog wel op school, alleen bij thuiskomst is er de ontlading. Ontzettend verdrietig of juist heel boos op alles en nog wat. Of je kind trekt zich terug op haar of zijn kamer. Het gedrag lijkt steeds erger te worden. Wat moet je doen als ouder? Waar doe je goed aan? Je hoort aan alle kanten dat je kind voor zichzelf moet leren opkomen, van zich moet afbijten en niet alles zo binnen moet laten komen. Je vraagt jezelf af:

HOE DAN?

We doen het samen. Ik kijk verder, wat ligt er onder deze ontlading. Is het onzekerheid, niet geloven in eigen kunnen of is het heel iets anders? In de tweede sessie geef ik je (jullie) praktische handvatten om je kind beter te begrijpen en daardoor begrijpt je kind jou ook beter.

Zo ziet het programma eruit verdeelt over 12 weken:

Sessie 1: Intake en training ouder en kind
Sessie 2: oudersessie (zonder kind, we gaan kijken wat is er nodig en wat kan je zelf bijdragen)
Sessie 3: coaching en training ouder en kind
Sessie 4: coaching en training ouder en kind
Sessie 5: coaching  en training ouder en kind
Sessie 6: coaching  en training ouder en kind

De sessies zijn een uur. De locatie is in Soest.

De afspraken worden bij voorkeur gemaakt onder schooltijd. Indien dit niet kan kijken we wat er wel mogelijk is. We houden tussendoor contact en er is ruimte om te mailen of te appen (06 27148466). Zodat ik op de hoogte blijf van de ontwikkelingen en er voor jou en je kind kan zijn.

Dit traject kost 475 euro inclusief BTW. Je kan voor 25 euro extra de online leeromgeving voor de ouder erbij krijgen. Hierin staan oefeningen, boekentips, video’s en ik geef online miniworkshops.

Het is ook mogelijk om 2 van de 6 ouder en kind sessies in te ruilen voor de groepstraining. (Dus dan wordt het 4 x ouder en kind sessie en groepstraining 5 sessies). Dit is ook voor 475 euro.
Het voordeel is dat je thuis al aan de slag kan gaan, dat je als gezin de rots en water taal spreekt en dat je kind het geleerde kan toepassen in de groepstraining. De kosten blijven hetzelfde.

Ervaringen:
Reacties van ouders die met hun kind bij mij een ouder en kind training hebben gevolgd zeggen het volgende:

‘We hebben bij – en met – Vera een aantal rots en water sessies gedaan en onze jongste heeft in groepsverband ook een rots en water training gehad. Het was zeer zeer waardevol, zowel voor de kinderen als voor onszelf als voor het gezin als geheel. Je leert er hele praktische dingen en krijgt veel ’tools’ mee om op een sterkere en constructieve manier om te gaan in sociale situaties, of dat nou binnen het gezin, op school, op je werk of in de maatschappij als geheel is. De trainingen zijn bijzonder prettig om te doorlopen en zeer inzichtelijk. Vera is een hartverwarmend iemand die met heel veel toewijding en geduld, humor en liefde te werk gaat. Wij kunnen het iedereen ten zeerste aanbevelen. In alle opzichten is het een niet te missen ervaring.’

‘Na de Rots & Watertraining bij Vera merk ik dat onze dochter er zeker sterker van is geworden. Flink ‘gegroeid’, in alle opzichten. Ze geeft goed aan wat ze wil, voor ons als ouders de uitdaging om het ook te ‘horen’.

‘Mijn zoon heeft het geweldig gehad bij je. Wanneer gaan we weer is al een vraag die gehoord is.’

‘Ik heb zelf ook heel veel inzichten gekregen, ik ga nu ook aan de slag met mijzelf, bedankt. Een Win/Win situatie’

‘Kennen jullie mijn dochter?
Soms herken ik haar niet terug.
In overleg met haar juffen zijn we een rots en water-training begonnen. Ze kon zowel thuis als op school haar plekje niet vinden, dat heeft ze zó goed opgepakt. Tijdens de thuisschoolperiode ging het al veel beter en nu kregen we van de week te horen dat ze het in de klas ook super heeft opgepakt. Ze heeft er écht voor geknokt… En gewonnen! Ga zo door moppie. We zijn altijd trots op je, hopelijk ben je ook trots op jezelf! ❤️’

(Ik heb toestemming van de moeder en dochter om de foto te plaatsen, wat een plaatje!) Meer ervaringen

WAT IS ROTS & WATER?
Rots en Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining. Rots staat voor opkomen voor jezelf, keuzes en beslissingen maken en je weet wat je in huis hebt. Water staat voor vriendschap, samenwerken, luisteren en praten. Zowel de water- als de rots kwaliteiten zijn superkrachtig. Als je weet wanneer je wat in gaat zetten. Alleen als er 1 kwaliteit de overhand heeft kan het gevolgen hebben voor je gedrag en je omgeving. Vaak zit hier iets onder. Ik kijk verder, waarom uiten  kinderen zich zo.  Is het onzekerheid, woede of zijn er bepaalde overtuigingen die in de weg zitten?

Ik laat je ervaren hoe het is om krachtig te zijn zonder dat je sterk bent.  Als ik rustig blijf in lastige situaties ben ik juist super krachtig. Dit wil ik jullie ook laten ervaren. Door de leuke fysieke oefeningen wordt dit vanzelf duidelijk. Wat weer zorgt voor zelfvertrouwen. Als je weet wanneer je welke kwaliteit (rots of water) het beste kan toepassen dan is de missie geslaagd.

Wat vond je leuk om te doen?
Stop zeggen
Boos lopen en stop zeggen en  juich tunnel
Dat als iemand boos op je afkomt dat je het kan stoppen
noodle hoog laag springen (focus oefening)
complimenten bal
Met bal afbrekers en opstekers

Wat heb je geleerd
Water en Rots zijn
Om te focussen
Hard stop roepen en stevig staan
Voor mijzelf op te komen
Concentratie
Dat je heel stevig kan staan
Met relatief simpele dingen groot effect kan creëren
Dat er veel meer, alles in mijzelf zit

Wat is het resultaat?
“We zien echt meer zelfvertrouwen bij onze jongen , dat is erg mooi om te zien.” – Rianne

 “Wij hebben handvatten om samen verder te kunnen met een blij gevoel, echte Veerkracht!” – Alma

“Mijn kind heeft minder explosieve reacties en is zich meer bewust van
de gevolgen van zijn acties.” – Tamara

“Mijn dochter kan nu haar emoties veel beter onder
controle houden, zoveel rustiger, zo fijn!” – Nanette

“Onze zoon heeft veel geleerd van Vera en vond het altijd heel erg leuk om naar haar toe te gaan. Vera is een heel prettig en open persoon. Zowel wij als ouders als onze zoon voelden ons op onze gemak bij haar. Ze sloot goed aan bij onze zoon, zag wat hij al heel goed kon en waar hij nog in kon groeien. Ook ik heb mooie inzichten verworven over mijzelf als persoon/moeder in gesprek met Vera.” – Surani

Dit kan ook nog:

Wees zelf de verandering voor ouders
Tijdens het traject Wees zelf de verandering kijk je eerst in de spiegel te kijken die je kind laat zien. Om daarna te kijken wat nodig is voor jou om je doelen te behalen. Samen met praktische kindercoachhandvatten weet jij wat te doen in lastige situaties.  Je eigen emoties nemen niet meer de overhand en je kan je concentreren op de hulpvraag van je kind die onder het lastige gedrag zit. Te veel vooruit kijken, boos reageren en korte lontjes verdwijnen en je krijgt er een (nog) betere relatie voor terug, met jezelf, je kinderen en je man! #winwinwin Dit traject zal ik samen met een online training aanbieden: “Opvoeden met Zelfvertrouwen: Kinderen met veerkracht”

“Het woord vooruitgang heeft geen enkele zin zolang er ongelukkige kinderen bestaan”.
– Albert Einstein –

“Vera, bedankt voor jouw fijne omgang, luisterend oor en zeker ook de inzichten die je mij hebt gegeven. De praktische handreikingen, het vooruit kijken, de positieve benadering. Dat is wat je soms zo nodig hebt als je het even niet meer weet. Je bent zeer bekwaam en voelt goed aan wat nodig is naar mijn mening. (Ik heb de cursus ‘Wees zelf de verandering’ gevolgd.) Een aanrader! “- Marlies