Ouder en kindtraining – Stevig staan en meer zelfvertrouwen

Ouder en kindtraining – Stevig staan en meer zelfvertrouwen

Rots en Water zijn vooral veel speloefeningen en actie. We gaan samen op ons doel af. Grenzen zoeken we op en leren we aan te geven. We leren om te leiden en te volgen. En dat meebewegen sterker kan zijn dan altijd je poot stijf te houden. Dit doen we door meer te voelen. Wat gebeurt er in ons lichaam. Met onze ademhaling en onze hartslag? Wat voelen we in onze buik? Hoe voelen we ons bij bepaalde houdingen en acties.

We leren om onszelf sterk te voelen en om rustig en kalm te blijven. We leren om keuzes te maken en nee te zeggen (rots). En we leren om mee te bewegen en om hulp vragen (water). En als je weet wanneer je wat in kan zetten dan heb je meer VEERKRACHT om te doen wat je wilt doen in dit leven.

VOOR MEER VERBINDING EN MEER ZELFVERTROUWEN
Je ziet het voor je ogen gebeuren. Je kind heeft het lastig. Er zijn zoveel prikkels te verwerken op school, in grote groepen en bij het spelen met vriendjes. Je kind moet ook zoveel. Waar moet je als ouder op reageren en hoe?  Dat is best lastig in sommige situaties. Je wilt graag het juiste doen, maar wat is het juiste? De 1 zegt dit en de ander dat. Allemaal met goede bedoelingen. Alleen het zijn oplossingen die werken voor de ander. Het raakt je als je ziet dat je kind het lastig heeft om zich staande te houden. Op zich gaat dit nog wel op school, alleen bij thuiskomst is er de ontlading. Ontzettend verdrietig of juist heel boos op alles en nog wat. Of je kind trekt zich terug op haar of zijn kamer. Het gedrag lijkt steeds erger te worden. Wat moet je doen als ouder? Waar doe je goed aan? Je hoort aan alle kanten dat je kind voor zichzelf moet leren opkomen, van zich moet afbijten en niet alles zo binnen moet laten komen. Je vraagt jezelf af:

HOE DAN?

We doen het samen. Ik kijk verder, wat ligt er onder deze ontlading. Is het onzekerheid, niet geloven in eigen kunnen of is het heel iets anders? In de eerste sessie geef ik je (jullie) praktische handvatten om je kind beter te begrijpen en daardoor begrijpt je kind jou ook beter.

Zo ziet het programma eruit verdeelt over 8 weken:

Sessie 1: coaching ouder(s)
Sessie 2: coaching en training ouder en kind
Sessie 3: coaching en training ouder en kind
Sessie 4: coaching en training ouder en kind
Sessie 5: coaching  en training ouder en kind

De sessies variëren van 1 uur tot 1,5 uur per keer. We nemen de tijd die nodig is. De locatie is in Soest. De afspraken worden bij voorkeur gemaakt onder schooltijd. Indien dit een probleem is kijken we naar wat er mogelijk is. Het weekend behoort ook tot de mogelijkheden.

Dit traject kost 375 euro inclusief BTW.  Vanwege de Corona tijd zal ik per sessie een factuur sturen. Het is ook een mogelijkheid om losse lessen te volgen en dan kijken we wat er nog nodig is. We houden tussendoor contact en er is ruimte om te mailen of te appen. Zodat ik op de hoogte blijf van de ontwikkelingen en er voor jou en je kind kan zijn.Ervaringen:

Reacties van ouders die met hun kind bij mij een ouder en kind training hebben gevolgd zeggen het volgende:

‘Je bent goed bezig Vera ! Leuk hoor! Als ik je weer nodig hebt komen wij weer hoor!’

‘Na de Rots & Watertraining bij Vera merk ik dat onze dochter er zeker sterker van is geworden. Flink ‘gegroeid’, in alle opzichten. Ze geeft goed aan wat ze wil, voor ons als ouders de uitdaging om het ook te ‘horen’.

‘Mijn zoon heeft het geweldig gehad bij je. Wanneer gaan we weer is al een vraag die gehoord is.’

‘Ik heb zelf ook heel veel inzichten gekregen, ik ga nu ook aan de slag met mijzelf, bedankt. Een Win/Win situatie’

‘Kennen jullie mijn dochter?
Soms herken ik haar niet terug.
In overleg met haar juffen zijn we een rots en water-training begonnen. Ze kon zowel thuis als op school haar plekje niet vinden, dat heeft ze zó goed opgepakt. Tijdens de thuisschoolperiode ging het al veel beter en nu kregen we vd week te horen dat ze het in de klas ook super heeft opgepakt. Ze heeft er écht voor geknokt… En gewonnen! Ga zo door moppie. We zijn altijd trots op je, hopelijk ben je ook trots op jezelf! ❤️’

(Ik heb toestemming van de moeder en dochter om de foto te plaatsen, wat een plaatje!)

Meer ervaringen

WAT IS ROTS & WATER?
Rots en Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining. Rots staat voor opkomen voor jezelf, keuzes en beslissingen maken en je weet wat je in huis hebt. Water staat voor vriendschap, samenwerken, luisteren en praten. Zowel de water- als de rots kwaliteiten zijn superkrachtig. Als je weet wanneer je wat in gaat zetten. Alleen als er 1 kwaliteit de overhand heeft kan het gevolgen hebben voor je gedrag en je omgeving. Vaak zit hier iets onder. Ik kijk verder, waarom uiten  kinderen zich zo.  Is het onzekerheid, woede of zijn er bepaalde overtuigingen die in de weg zitten?

Ik laat je ervaren hoe het is om krachtig te zijn zonder dat je sterk bent.  Als ik rustig blijf in lastige situaties ben ik juist super krachtig. Dit wil ik jullie ook laten ervaren. Door de leuke fysieke oefeningen wordt dit vanzelf duidelijk. Wat weer zorgt voor zelfvertrouwen. Als je weet wanneer je welke kwaliteit (rots of water) het beste kan toepassen dan is de missie geslaagd.

Wat vond je leuk om te doen?
Stop zeggen
Boos lopen en stop zeggen en  juich tunnel
Dat als iemand boos op je afkomt dat je het kan stoppen
noodle hoog laag springen (focus oefening)
complimenten bal
Met bal afbrekers en opstekers

Wat heb je geleerd
Water en Rots zijn
Om te focussen
Hard stop roepen en stevig staan
Voor mijzelf op te komen
Concentratie
Dat je heel stevig kan staan
Met relatief simpele dingen groot effect kan creëren
Dat er veel meer, alles in mijzelf zit

Wat is het resultaat?
“We zien echt meer zelfvertrouwen bij onze jongen , dat is erg mooi om te zien.” – Rianne

 “Wij hebben handvatten om samen verder te kunnen met een blij gevoel, echte Veerkracht!” – Alma

“Mijn kind heeft minder explosieve reacties en is zich meer bewust van
de gevolgen van zijn acties.” – Tamara

“Mijn dochter kan nu haar emoties veel beter onder
controle houden, zoveel rustiger, zo fijn!” – Nanette

Dit kan ook nog:

Rots en Water voor moeders:
Hier leer je om rustig en neutraal te reageren. Naar jezelf te luisteren en hiernaar te handelen. Om vertrouwen te hebben in je eigen kunnen, trots te zijn op wie je bent en wat je doet. Je bent in staat op tijd je grenzen te voelen en aan te geven. Je weet wat te doen als iets ‘fout’ of anders gaat dan gepland. Je staat stevig in je schoenen en straalt rust uit. Je kiest je eigen weg en trekt je niet meer aan wat anderen vinden of denken.

Online traject voor moeders:
Dit doen we door eerst in de spiegel te kijken die je kind laat zien. Om daarna te kijken wat nodig is voor jou om je doelen te behalen. Samen met praktische kindercoachhandvatten weet jij wat te doen in lastige situaties.  Je eigen emoties nemen niet meer de overhand en je kan je concentreren op de hulpvraag van je kind die onder het lastige gedrag zit. Te veel vooruit kijken, boos reageren en korte lontjes verdwijnen en je krijgt er een betere relatie voor terug, met jezelf, je kinderen en je man! #winwinwin

“Het woord vooruitgang heeft geen enkele zin zolang er ongelukkige kinderen bestaan”.
– Albert Einstein –