Papa’s die zwart wit denken zijn lastig en nodig.

Papa’s die zwart wit denken zijn lastig en nodig.

In 1 week tijd hoor ik 4 moeders vertellen dat de kinderen zo boos zijn op papa (zelfs fysiek worden). Deze papa’s begrijpen hun gevoelige kind niet volgens de moeder en houden te weinig rekening met wat de kinderen willen. Deze moeders zijn, niet geheel verrassend vaak ook (hoog)gevoelig.

In mijn optiek is het een zegen voor het gezin dat papa een zwart wit denker is. Er zijn mooie kwaliteiten aan verbonden…doelgericht zijn…afspraken nakomen….snel besluiten nemen.

Heel eerlijk, ik hou zelf van veel tinten grijs (nee ik heb de film niet gezien) en ik heb ook moeite met zwart wit denkers. Vind ze meer dan vaak irritant. Irritaties zie ik nu als waardevolle signalen, want die willen iets zeggen over MIJ. In mijn geval zeggen ze dat ik wat meer zwart wit mag denken. Doelen mag stellen. Het ‘nee is nee principe’ vaker mag inzetten. Anders komt er niets van de grond en draai ik de hele dag rondjes. Het gevaar is dat ik niet duidelijk ben en dat heeft zijn weerslag op de rest van het gezin.

Dus dank je wel papa’s die laten zien dat het ook anders kan. Zullen we afspreken dat de zwart wit denkers iets meer doorvragen aan het kind (om de ander beter te begrijpen, ps gebruik wat en geen waarom vragen). En voor de gevoelige mama’s: denk iets vaker zwart wit, hou voet bij stuk. Volgens mij is dit de oplossing voor ruzies (scheidingen) en meer rust en harmonie thuis.

Wil je zelf aan de slag om irritaties voor je te laten werken?
Voor de snelle beslissers: Wees zelf de verandering die jij wilt zien thuis….100 euro korting op 3 online sessies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *