Rots en Water; waar gaat dit eigenlijk over?

Rots en Water; waar gaat dit eigenlijk over?

Sinds april 2016 mag ik mij officieel Rots en Water trainer noemen. Rots en Water is een weerbaarheidsprogramma, Rots staat voor Kracht en Water voor meebewegen. Trots als een pauw ben ik en ik heb er zelf zoveel aan gehad dat ik het graag wil doorgeven aan alle ouders en kinderen. Krachtig en gevoelig tegelijk, nu zit ik pas echt lekker in mijn vel.

Rots en water voor kinderen
Rots en Water wordt al op heel veel scholen gegeven, ook internationaal. Het is een psycho- fysieke weerbaarheidstraining voor kinderen. Ik heb de training gevolgd om mijn kinderen weerbaarder te maken, niet dat ze gepest worden, maar ze zijn gevoelig. Wat is er nou mooier om je kind de kracht in zich zelf te laten voelen. Zodat je kind in zich zelf gelooft en NEE durft e zeggen tegen de ander zonder zich schuldig of bang te voelen. Houding, oogcontact en zelfverzekerdheid zijn de ingrediënten voor een kind dat zich lekker voelt in zijn eigen lijf en omgeving. Hoe fijn zou het zijn om alle kinderen hiermee in aanraking te laten komen.

Soms een beetje stevig staanmeer Rots, soms een beetje meer Water
‘Als je een ROTS bent ga je recht op je doel af, je weet precies wat je wil. Je bent duidelijk en kan goed voor jezelf opkomen. Je hebt een eigen mening en komt daar ook voor uit’.
‘Mensen die WATER zijn kunnen flexibel zijn, kijken en luisteren en zoeken naar een oplossing en gaan zo op hun doel af. Ze hebben een eigen mening, maar durven deze ook aan te passen. Zij komen ook voor zichzelf op en werken graag samen.
Weet dat beide kwaliteiten goed zijn, alleen als je te rotsig of te waterig bent dan kan je met leuke speloefeningen ervaren hoe het ook anders kan zonder te veel moeite.

Geloven in JEZELF en je krachtig opstellen als het moet, maar ook een open houding en weglopen als dat nodig is (met een opgeheven hoofd!) dat is Rots & Water!

 

Wat heeft de ouder hier aan?
Wat je vooral leert is om te zijn in het HIER en NU. Het is ook een stuk duidelijker wat je wel wilt en wat niet.  Je leert weer om te voelen wat goed voelt en wat niet. Door stevig te staan, je krachtcentrum in je buik te gebruiken en door deze te verbinden met je ademhaling voelt de rest van je lichaam sterker dan ooit te voren. Je bent nu zo sterk dat je in je zelf gelooft. Jij kan hierdoor nog makkelijker keuzes maken en rust ervaren. Het is goed zoals het is en jij bent goed zoals je bent.

Veel Geluk
Vera 

4 gedachten over “Rots en Water; waar gaat dit eigenlijk over?

 1. Hoi Vera,
  Ik heb jouw mail destijds voorbij zien komen en ik dacht: Wauw, wat leuk hoe ze dit oppakt! Je vroeg ervaringen met Rots en Water. Na onze training in april heb ik er behalve kleine oefeningen in mijn klas en in mijn kindercoachpraktijk nog niet veel mee kunnen doen. Volgend jaar krijg ik groep 7 en wil ik de training gaan inzetten. Voor nu kan ik jou dus alleen heel veel succes wensen met jouw opstartende bedrijfje en ik ben heel benieuwd wat het je in de toekomst brengt!
  Lieve groet,
  Rilana

 2. Hoi Vera,

  Zoals mijn maatje 😉 Rilana ook al zei; super leuk hoe je dit aanpakt!

  In het najaar willen wij (in Lelystad) voor de 12+ jonge mantelzorgers een Rots&water gaan aanbieden. Deze zal ik gaan geven maar misschien vindt je het wel leuk om samen met mij een les te doen of een paar?!

  Je bent van harte welkom!

  1. Hoi Wouter,
   Bedankt voor je mooie compliment.
   Wat een gaaf aanbod Wouter en ja natuurlijk wil ik graag samen met jou een paar lessen doen!
   Als jij aangeeft wanneer en waar dan noteer ik dit alvast in mijn agenda.
   Ik stuur je een bericht.
   Liefs Vera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *