Social Media is net als een giftige pijl…

Social Media is net als een giftige pijl…

Tot 2 keer toe hoorde ik op 1 ochtend de negatieve effecten van Social Media. Zelf ervaar ik het nu minder. Als ik iets leuks zie van een ander denk ik wat leuk. En daarna niets. (Volgens mij werkt het zo bij de meeste mannen. Dit voelt heel goed trouwens). Ik zie het als een momentopname, het heeft geen zin om daar verder nog iets van te vinden.
 
Ik heb ook een tijd gehad dat het een verlangen of juist negativiteit in mij oproept. Zo van waarom heb ik dat niet. Of waarom zijn anderen zo succesvol. Of hoe kan het dat die en die weer op vakantie zijn gegaan. Of daar klopt niets van ik ken ze IRL en ze hebben geen geld te makken. Of zo gelukkig zijn ze in het echt niet. Social Media werkt dan als een gifpijl. Die boort zich een weg in jezelf. En dat voelt op zijn zachtst gezegd niet fijn.
 
Maar weet je dat dit juist iets is waar je ook naar mag kijken. Dat jouw gevoel je iets wil zeggen. Dat jouw gevoel of lichaam smeekt dat jij verder gaat kijken. Alleen als je niet weet hoe dat werkt is het lastig om te kijken wat het is in jou dat zo geraakt wordt. Want als jij ergens boos of geïrriteerd van wordt dan is dat iets van jou. Al lijkt dat niet zo want die ander….
 
Dit is wat ik leer tijdens mijn Jungiaanse psychologie opleiding. Het heet projectie mechanisme. Een zeer waardevolle toevoeging van het traject welke ik aanbied voor moeders met kinderen die extra zorg vragen. Want ooo wat word je dan op de proef gesteld door je eigen kind. Of door jezelf?
 
Soms ben je zo wanhopig dat je zo boos wordt. Wat heel begrijpelijk is alleen je denkt ook gelijk wat kan mijn kind hieraan doen. Je krijgt een schuldgevoel en je gaat piekeren. Ook dit is niet wat je wil. Maar wat dan wel? Hoe kom je uit deze negatieve spiraal….
 
Herken jij dit ook? En wil jij 3 tips die je gelijk kan toepassen. Stuur dan een bericht naar vera@veerkrachtvoorjekind.nl of stuur een message dan gaan we gratis 30 minuten skypen of bellen.
 
Deze week zijn er 2 moeders die de stap hebben gezet om geld uit te geven voor een coachingstraject mer mij met als bonus het online programma ‘van Zorgen naar Vertrouwen’. Investeren in mijzelf heeft mij al zo veel gegeven. Weet je wat het leuke is…mijn hele gezin heeft hier baat bij. Er is meer harmonie binnen het gezin…of is er meer harmonie en evenwicht in mij? Ik kan nu volmondig zeggen dat het laatste het geval is.

Stel je eens voor hoe zou het zijn dat je weer rust en gezelligheid in huis hebt. Zonder geschreeuw en strijd onderling…..

 

Stel je eens voor….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *