Stevig staan, waarom zou je?

Stevig staan, waarom zou je?

Een boom zonder sterke wortels valt sneller om bij een storm….
Een huis zonder goede fundering zal niet blijven staan bij een aardbeving….
Om mij heen zie ik mannen en vrouwen omvallen. Omvallen door te drukke en gecontroleerde privé en werkomgeving, een burn-out is bijna normaal te noemen.

Waar komt dit eigenlijk vandaan, hoe komt het dat we niet blijven staan bij drukte? Wordt er teveel gevraagd van ons of vragen we teveel van onszelf?

Vrouwen in het algemeen denken en vinden veel. Dit zit nog wel eens in de weg als je iets wil doen. Helemaal vanzelf gaan onze hersenen als een gek tekeer en verbinden alle lijntjes met elkaar. Soms handig, maar het kan ook in de weg zitten.

Vrouwen in het algemeen denken en vinden veel.

Dit zit nog wel eens in de weg als je iets wil doen. Helemaal vanzelf gaan onze hersenen als een gek tekeer en verbinden alle lijntjes met elkaar. Soms handig, maar het kan ook in de weg zitten.

Tot een jaar geleden zag je mij geen filmpje maken. Mijn hoofd maakte overuren, want wat zou de ander zeggen. Veel belemmerende gedachtes zorgden ervoor dat ik het niet ging doen. Sinds ik het stevig staan (of zitten) ben gaan inzetten in mijn dagelijks leven, gaat het vanzelf. Vind ik iets spannend of lastig? Dan weer terug naar de basis.

“Ik voel de grond bewust onder mijn voeten. Mijn benen staan iets uit elkaar op schouderhoogte en mijn knieën zijn gebogen. Ik adem naar mijn buik en mijn buik is een beetje aangespannen. Hier zit mijn kracht. Ik ben kalm en krachtig tegelijk.”

Stevig staan helpt mij om niet teveel in mijn hoofd te zitten, kalm te blijven, bij mezelf te blijven, de dingen te zeggen die ik wil zeggen, potten te openen, te DOEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *