Webinar: beschermen of loslaten | opvoeden is keuzes maken.

Webinar: beschermen of loslaten | opvoeden is keuzes maken.

In december geef ik weer een webinar, de datum is nog niet bekend. Heb je interesse laat het mij even weten: vera@veerkrachtvoorjekind.nl

Dit is een webinar voor ouders die het goed willen doen in de opvoeding. Je bent op zoek naar een juiste balans tussen beschermen en opvoeden. Je hebt vast gehoord van de term: curling ouders. Dit is niet wat je nastreeft. Want je weet, door je kinderen genoeg ruimte te geven en voldoende grenzen te geven, geef je ze een veilige basis om op te groeien. Alleen in de praktijk is dit niet zo eenvoudig.

Ook ik betrap mijzelf op curling acties….zo heb ik wel eens de lunch of tas nagebracht, zeg ik telkens weer vergeet je tas of gymkleding niet. Denk ik bij mezelf, ik doe het wel dan is het wat sneller klaar. Dit zijn redelijk onschuldige curling acties….toch kan het wel gevolgen hebben voor de ‘eigen verantwoordelijkheid’ en de ‘zelfredzaamheid’ van een kind. Laat ze maar eens iets vergeten of koud hebben. Je zal zien dat dit veel effectiever is dan elke keer roepen en zuchten….

Het is goed om het met elkaar hierover te hebben. Herkenning is zo fijn. Er om lachen en even diep zuchten helpt. En ik weet zeker dat je er wat van opsteekt en zelf weet wat er nodig is om meer rust en zelfvertrouwen te zien bij je kind en bij jezelf.

Ik zou het leuk vinden om jou woensdag om 20:00uur te zien. Ik stuur je een link en het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat je thuis bent. Tot snel.


Groeten Vera, vera@veerkrachtvoorjekind.nl

Ik vond de webinar erg leuk! Goed om zo bewust na te denken waar ik meer kan loslaten, is ook telkens iets wat verandert naarmate ze ouder worden.
-Anneloes-

Heel erg bedankt was heel waardevol, veel herkenning. Wat mij bij is gebleven dat ik m eer kan loslaten. Af en toe zal ik er gewoon een rommeltje van maken. Het hoeft niet perfect ‘wij’ mogen fouten maken. Goed luisteren soms afstand nemen en het woord -en- zal ik vaker dan
-maar- gebruiken.
– Sirone-

Wat een goed initiatief! Tijdens mijn zoektocht gister bedacht ik me dat de tijd rijp is voor online praten over opvoeding. En was dan ook blij verrast in je mailtje vooraf te lezen (en dat ook in praktijk te ervaren) dat je juist interactie faciliteert (dialoog ipv eenrichtingsverkeer). Bedankt voor deze leuke, inspirerende ervaring, fijne avond!
-Frederike-