Groepsles meiden 10 – 12 jaar | Wees je ….. Zelf

Groepsles meiden 10 – 12 jaar | Wees je ….. Zelf

Wie ben je?

Wat zou je makkelijker willen?

Hoe wil je je voelen?

Wie wil je zijn?

Belangrijke vragen, ook als je zo jong bent. Nu ik ouder ben weet ik dat ik zelf de regie heb om mijn mooiste leven te leven. Dat ik niet al mijn energie aan iemand of een situatie hoef te geven. Dat ik een keuze heb als het gaat hoe ik mij wil voelen. Voelen en omgaan met emoties, dat is best lastig. Rots en water heeft mij geleerd om naar mijn lichaam te luisteren. Uit mijn hoofd te gaan, stevig te staan en rust te krijgen in mijn buik (is rust in mijn hoofd). Ik zou willen dat ik dit als kind had geleerd. Daarom….deze groepsles voor tieners!

Lastige situaties zijn overal. Op school, thuis of in jezelf. Het is moeilijk om rustig te blijven. Piekeren, negatieve gedachtes en je niet begrepen voelen, dat is zwaar voor een tiener. De ontlading vindt vaak bij de ouder plaats. Korte lontjes liggen op de loer. Dat is zwaar voor de ouder. Of er is verdriet en de eigenwaarde van je dochter daalt zichtbaar. Soms weet je het als ouder even niet meer wat te doen.

Hoe fijn is het als je dochter:
– meer rust en vertrouwen krijgt in haarzelf (water).
– dat ze aangeeft wat er is (rots en water), in plaats van een snauw en een dauw (te rotsig).

– Dat ze stevig staat en gelooft in haarzelf (rots).
– Dat ze trots is op haarzelf (rots en water) ook al lukt iets niet gelijk.

In deze 2 daagse training laat ik middels leuke en leerzame speloefeningen zien, dat je overal, je rots eigenschappen (kracht) en je water eigenschappen (rust) in kan zetten. Als dit lukt bezit je over veerkracht. Veerkracht zorgt ervoor dat je jezelf sterk en rustig kan voelen, waar je ook bent en wat er ook gebeurd.

Dit gaan we leren:

  • geloven in jezelf
  • rustig blijven in lastige situaties
  • opkomen voor jezelf
  • grenzen aanvoelen en zelf geven
  • nee zeggen tegen een ander en ja zeggen tegen jezelf
  • zelf initiatief nemen
  • moeilijke dingen zeggen
  • niet alles zo aantrekken
  • weten wat te doen als er onrecht is
  • in oplossingen denken

Deze training is de basis om te zien en te ervaren hoe je rots en water in kan zetten.

Wanneer: zondag 8 en 22 november – van 10uur tot 12uur
Kosten: 100 euro in totaal.
Aantal deelnemers: maximaal 5 meiden.

Het is een groepsles en je dochter leert de basis van rots en water, het zou kunnen dat het ‘ongewenste’ gedrag niet weg is. Dan loont het om dieper op de hulpvraag in te gaan en om individuele lessen te volgen. Je krijgt 50 euro korting voor de eerste ouder en kindtraining (normaal is deze 75 euro en nu 25 euro). Deze kan je voor of na de groepsles volgen. Soms is er meer nodig, soms is het genoeg. We kijken op het moment zelf wat er nodig is.


Ik kan mij voorstellen dat je vragen hebt, bel mij op 06 27148466 of mail.

Lieve groet, Vera Hagen