Wees zelf de verandering en start vandaag!

Wees zelf de verandering en start vandaag!

– In 60 dagen meer rust en vrolijkheid in huis –

Boze buien, niet luisteren, slechte concentratie, weinig of geen contact met anderen. Elkaar niet begrijpen. Er is steeds meer negativiteit. Dit is niet hoe je het ouderschap voor je zag. Je doet genoeg om ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijk gaat. Wat kan je nog meer doen? We denken vaak dat de oplossing bij het kind zelf ligt. Hij of zij zal ander gedrag moeten laten zien.

Ja daar heb je gelijk in. Alleen hoe gaat hij of zij dat doen. Met professionele hulp en/of met jouw hulp. Ik denk dat je als ouder heel veel zelf kan. Immers kinderen zijn meesters in kopiëren en imiteren van hun ouder. Ze zijn ook loyaal en daarom denk ik dat de ouder in de meeste gevallen de meest geschikte persoon is om hun kind te begeleiden op weg naar een zelfredzaam, verantwoordelijk en veerkrachtig persoon.

Als je kijkt naar het ‘ongewenste’ gedrag en dit kan zien als een hulpvraag, het niet persoonlijk neemt, dan ben je al goed op weg! Ik wil samen met jou kijken wat je zelf (anders) kan doen om het ‘lastige’ gedrag om te buigen naar iets wat wel helpend is.

Rustig en neutraal reageren op het ongewenste gedrag van je kind is belangrijk. Dit krijg je door eerst de situatie te accepteren zoals die is. Ik zeg niet dat je alles maar goed moet vinden. Juist niet! Alleen er is vaak nog zoveel winst te behalen in de benadering naar je zelf en je kind. Hoe bijzonder en mooi is het dat je kind het laat het zien middels een spiegel. Dit noemen ze ook wel het projectiemechanisme. Ik help je hiermee om te begrijpen wat er gespiegeld wordt en wat je kan doen. Hierdoor kan je een stuk rustiger reageren, hierdoor weet je sneller wat te doen in lastige situaties.

Heb jij een kind met temperament en tegelijk gevoelig is, met mooie en lieve kanten en heb jij nu het gevoel dat het ‘ongewenste gedrag’ overheerst?

En herken je dit?

 • Je bent geneigd snel iets op te lossen voor je kind.
 • Bijna al je aandacht gaat naar je kind.
 • Je bent erg zorgzaam.
 • Je twijfelt steeds vaker of je het wel goed doet.
 • Je neemt steeds minder tijd voor jezelf.

Wil jij:

 • Dat je kind en jijzelf weer lekker in je vel zit.
 • Vertrouwen op je eigen intuïtie, gevoel.
 • Meer accepteren, grenzen geven en loslaten.
 • Elkaar beter leren begrijpen.
 • Dat het rustiger is in huis en in jezelf.
 • Meer spontaniteit en meer humor in opvoeden.
 • Je energieker voelen.

In een spiegel sessie laat ik je zien welke spiegel je kind je voorhoudt. We kijken of er een klik is en wat de mogelijkheden zijn. Je kan je nu opgeven via vera@veerkrachtvoorjekind.nl

Ellen: Wat wil ik veranderd zien? Ik wil graag mezelf meer zien, mezelf toestaan om te zijn wie ik ben. Mezelf niet zo te veroordelen, mezelf accepteren zoals ik ben, weer meer leren vertrouwen op mijn intuïtie.

Heel vaak mogen patronen, overtuigingen en gewoontes veranderen. Dit is niet eenvoudig, het is wel mogelijk.

Na 60 dagen weet jij beter wat je wilt, vertrouw jij op jezelf en kan jij daarna de nieuwe gewoontes eigen maken om rustig en neutraal te reageren. Je weet wanneer mee te bewegen en wanneer je moet staan voor jezelf. Er is meer rust en duidelijkheid, hierdoor creëer je een veilige haven en kan je kind zichzelf zijn.

In deze video leg ik uit wat we nou gaan doen tijdens de coaching sessies.

Ellen: Ik ga dit avontuur samen met Vera aan, waar zij mij bij staat en bevraagd om mij te laten zien hoe ik dit kan en mag doen, dit alles met een volledig gevoel van veiligheid zodat ik mezelf ook durf te laten zien. Dit gaat samen met een traan en met humor! 

We kijken tijdens de sessies naar het probleem en naar je doel – Zo wordt het overzichtelijk wat niet helpend is en waar je naartoe wil. Wat zit er in de weg (wat zijn de irritaties die hebt als het gaat om het gedrag van je kind), wat is de behoefte van je kind en van jezelf? Welke winst is er voor het kind en voor jou? Wanneer werkt iets wel en wat is er nodig om dat te bereiken wat je voor ogen ziet. Ik weet zeker als je 100% verantwoordelijkheid neemt voor al je acties dat je zeer positieve resultaten bereikt. En dat dit effect heeft op jezelf en de rest van het gezin.

Ik wist direct…dit heb ik nodig. Na de 1ste sessie voelt het gelijk goed en het contact voelt heel warm.
Ik wil jou enorm bedanken. Inderdaad veel stappen gezet en fijn om weer even met de voetjes op aarde terug te komen en kijken waar ik stappen moet zetten en nodig is voor mijn familie. Vanavond meteen mee aan de slag gegaan. Weer even heel confronterend maar wel nodig. Nogmaals enorm bedankt!!! Liefs Jorieke

Ik heb eerder een workshop gedaan bij Vera. En nu deze coaching. Het is geen therapie en ze wil ons niet bekeren. Vera is duidelijk en geeft praktische handvatten. Dat is wat nodig is en de sfeer thuis is na 1 sessie al zoveel beter. Ik begin nu bij mezelf, ik probeer nu mee te bewegen en bij mijn standpunt te blijven. Ook accepteer ik dat ik dingen moet herhalen. Dezelfde avond hebben we familieberaad gehouden. We zijn er nog niet, maar we zijn weer op de goede weg! Op naar de 2de sessie! Janske.

Het is heel normaal dat je weer in oude patronen en gewoontes terugvalt. Hoe fijn is het dat iemand met je meekijkt. Samen je eigen actieplan/contract aanscherpen. Je hoeft het niet alleen te doen. Soms is er iets praktisch nodig en soms is er iets anders nodig om de antwoorden en oplossingen zichtbaar te maken.

Het doel houden we goed voor ogen. Wat is er nu nodig om je kind het beste te begeleiden. Heb je nog praktische handvatten nodig uit de kindercoaching of is er iets anders nodig. Kan je de rust nog niet vinden? Wellicht zijn er nog dwarsliggers actief. Dwarsliggers willen jou helpen en beschermen. Wist je dat deze dwarsliggers jou ook kunnen helpen om je doelen te bereiken. Dat kan met De Reis naar Binnen, dit is een ontdekkingsreis in je lichaam om antwoorden en oplossingen te vinden. Je maakt gebruik van de wijsheid van je lichaam. Samen gaan we liefdevol aan de slag!

Met de 1ste 3 sessies ben je goed bezig om zelf rustig te reageren. Je eigen emoties te begrijpen en om te zetten in iets wat helpen is. Het kan confronterend zijn, er kunnen pijnstukken naar boven komen. Dit is spannend en nodig om te begrijpen waarom je reageert zoals je reageert. Ik zal je hierin begeleiden, het mooie van coaching is dat we niet terug hoeven naar het moment. We blijven in het hier en nu. Je zal merken dat het helend is en je reactie wordt milder naar jezelf en de ander. Je weet waar ‘de irritaties’ vandaan komen en je weet wat te doen om rustig te blijven.

Van te voren krijg je een spiegelsessie aangeboden ter waarde van 55 euro. Hierin krijg je al zoveel inzichten. De kosten voor dit traject van 4 maanden zijn 497 euro. In totaal zijn er 6 (online of IRL), stiekem 7 sessies als je de spiegelsessie meerekent. Alles is 1 op 1 IRL of via ZOOM, en je kan kiezen om Rots en Water sessies te volgen, alleen of met je kind/gezin. Er is ook nog een follow up!

Nog even op een rij:

 • 1 spiegelsessie van een half uur, deze is online.
 • 6 (online of IRL) sessies van een uur, dit zijn 1 – 1 sessies en indien gewenst aangevuld met ouder en kindsessies en/of het gezin.
 • Bonus 1: 60 dagen lang elke dag een inzicht/tip/quote/handvatten van kindercoaching om met een positieve mind de dag te starten.
 • Een follow up

Het resultaat is voor altijd voelbaar en je gaat meer rust en vertrouwen voelen in jezelf, dit is terug te zien binnen het gezin.

Stuur een bericht naar vera@veerkrachtvoorjekind.nl voor alvast de spiegelsessie, waarom wachten als het jou en je gezin veel kan opleveren.

Natasja: Ik vond dat je een vakkundige indruk maakte, goed tot de kern kwam, heldere vragen stelde. Het gaf vertrouwen en ik kan er praktisch wat mee (ben er net al mee begonnen ;-).

Ik heb bij Vera het traject ‘wees zelf de verandering die je wil zien’ en ‘de reis naar binnen’ gevolgd.Ik ben dit aangegaan omdat ik meer bij mezelf wou komen te staan en weer meer wou luisteren naar mijn intuïtie. Dit bleek een mooi cadeau aan mezelf. Door de trainingen bemerk ik meer rust in mezelf en dat heeft ook zijn weerslag op mijn kinderen. Hiermee bedoel ik dat als ik rust in mezelf heb mijn kinderen ook meer rust in zichzelf hebben. Waardoor alles een stuk relaxter is thuis.  Een geweldig effect en mooi om te zien! Vera is dit met mij aangegaan met respect, bespiegelend en met de nodige humor! Groetjes Ellen.

Esther: Ik heb al na 1 sessie geleerd dat ik uit mijn hoofd moet gaan en moet “gronden” daardoor kan ik beter naar mezelf kijken en de antwoorden voelen in mijzelf. Ik mag mezelf bevragen maar hoef niet meteen een antwoord paraat te hebben. Ik mag onderzoeken en experimenteren. Het hoeft niet in 1 keer goed te zijn.

MIJN VERHAAL

Ik heb wat gepiekerd in mijn leven, twijfelde over mijn acties en ik kon ook in de zorgstand schieten, bij een ander wel te verstaan. Ik vond mijzelf niet onzeker, ik durf best veel, maar als het er op aan kwam zocht ik altijd bevestiging. Net of ik de goedkeuring nodig had om verder te kunnen.

Tot dat iemand mij even aan mijn jasje trok.

Ik was eerst een beetje geschokt en later heel blij toen iemand tegen me zei….wil je dat er iets verandert bij je kind, begin dan bij jezelf. Ik bracht onbewust meer onzekerheid over op mijn kind door mijn handelen. Terwijl ik juist probeerde om mijn kind wat ‘harder’ te laten worden. Ik had niet door dat ik hierdoor mijn kind niet accepteerde hoe die is. Vanuit acceptatie is het gelukt om een verandering te weeg te brengen. Daarvoor moest ik eerst zelf nog het e.e.a. accepteren bij mijzelf.

Ken je het verhaal van het vliegtuig en wie je als eerste een zuurstofmasker geeft? Precies.. die geef je eerst aan jezelf. Zorg eerst dat het goed gaat met jou, zodat je het allerbeste kan geven aan je kind (en aan jeZelf).

Ik wou alle goeds voor mijn kind en realiseerde dat dit alleen kon als het ook echt goed gaat met mezelf.

Ik ben gaan kijken in de spiegel die mijn kind mij voorhield. Een lastige en confronterende spiegel en o zo nodig. Doordat ik naar mijn eigen onzekerheden ben gaan kijken en hier anders in ben gaan staan is het gelukt om rustiger en neutraler te reageren als er ‘lastige’ situaties waren. Dit heeft een mega effect op mijn kind gehad en op mijzelf natuurlijk. Natuurlijk reageer ik nog wel eens vanuit emotie, alleen ik herken de signalen en weet dan ook gelijk dat er iets mag gebeuren. Ofwel meer grenzen geven, of wel meer rust voor mezelf. Wat natuurlijk ook met grenzen te maken heeft. Mijn kind heeft meer zelfvertrouwen en veerkracht dan ooit tevoren en ik ook. Dat kan geen toeval zijn.

VRAGEN EN ANTWOORDEN:

1. Is dit alleen voor moeders?
Nee hoor, ik heb ook vaders begeleid. Je kan ook samen aan de slag in dit traject.

Angelique: Wij vonden het heel waardevol om als ouders samen aan de slag te gaan met coaching. Opvoeden doen we echt samen en nu kunnen we elkaar ook coachen op waar het ‘mis’ ging en houden we gemakkelijker dezelfde lijn aan. En we zijn gewoon verschillende personen en ook dat is waardevol om in te zien; gebruik maken van elkaars kracht. Wij zouden iedereen aanraden om echt samen voor de coaching te gaan!

2. Wat merken anderen hiervan?
Ik kreeg van 1 moeder gelijk al terug van haar man dat ze positiever en leuker is…en dan doe ik niet eens relatietherapie.

Je reageert minder ‘heftig’, schreeuwen is minimaal en de boze reacties zijn een stuk minder.
Je kind zal merken dat je rustiger reageert. Dit heeft als effect dat je kind zichzelf mag zijn. Ook met zijn of haar eigen teleurstellingen, angsten, boze buien en verdriet. En ze zullen de mooie schatten in hunzelf ontdekken en optimaal benutten.

3. Wat als je weinig geld hebt.
Het is een investering voor jezelf en je gezin. Inmiddels vind ik investeren in mijzelf belangrijker dan een vakantie of een andere auto. Op zoek naar mijZelf, is de weg naar geluk voor mij. En die vakantie die komt vaak ook. Ik moest mijzelf wel toestemming geven om geld uit te geven voor mijzelf en ik heb met anderen hierover gepraat. Hierna was de weg vrij om aan het geld te komen.

Je kan ook bij mij in 2 termijnen betalen.

4. Kunnen de sessies ook op locatie?
Ja dat kan, mijn praktijk zit in Soest, je kan ook afwisselen met zoomsessies. We kijken voor wie wat nodig is op het moment.

5. Ik heb geen kinderen, is dit ook iets voor mij?
Ja, we zijn allemaal kind geweest en hebben in onze kindertijd van alles meegemaakt. En wij zijn onderdeel van een gezin. Wil je rust en vertrouwen hebben in jezelf, dan begeleid ik je graag naar de zoektocht naar jeZelf.

Volg me op INSTA! vera.veerkracht.nl Ik laat je hier meer zien over zelf de verandering te zijn.

Je kan nu al starten met de onderstaande gratis gifts:
E-book 15 handvatten voor de ouder: meer zelfvertrouwen voor je kind.
E-book: Checklist Grenzen voelen en op tijd aangeven, 8 tips die je direct kan toepassen.