Versterk het zelfvertrouwen bij je kind…

Versterk het zelfvertrouwen bij je kind…

….wees zelf de verandering!

Als je op dit plaatje klikt deel ik jou wat druk en hoge verwachtingen kan doen en 3 gouden tips om je kind meer zelfvertrouwen te geven. Deze kan je direct toepassen. Veel plezier.

Wat kan je zelf doen?

Je kind heeft steeds vaker boze buien, luistert slecht, snel verdrietig, sluit zich af en jullie lijken elkaar steeds vaker niet te begrijpen. Er zijn vaker spanningen en iedereen is minder vrolijk. Dit is niet hoe je het voor je zag. Je doet genoeg om ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijk gaat. Wat kan je nog meer doen? We denken vaak dat de oplossing bij het kind zelf ligt. Hij of zij zal ander gedrag moeten laten zien.

En ja daar heb je gelijk in. Alleen hoe gaat hij of zij dat doen. Met professionele hulp en/of met jouw hulp. Ik denk dat jij als ouder heel veel zelf weet en kan. Immers kinderen zijn meesters in kopiëren en imiteren van hun ouder. Ze zijn loyaal en daarom denk ik dat de ouder in bijna alle gevallen de meest geschikte persoon is om hun kind te begeleiden op weg naar een zelfredzaam, verantwoordelijk en veerkrachtig persoon. Mits je neutraal reageert!

Als je kijkt naar het ‘lastige’ gedrag en dit kan zien als een hulpvraag, het niet persoonlijk neemt, dan ben je al goed op weg! Ik wil samen met jou kijken wat je zelf (anders) kan doen om het ‘lastige’ gedrag om te buigen naar iets wat wel helpend is. Weet dat het gedrag wat je zit vaak ook als spiegel bedoelt wordt voor de ouder. Als het je lukt om hierin te kijken, te begrijpen en te handelen wordt het ‘lastige’ gedrag bij je kind minder.

Rustig en neutraal reageren hierin is belangrijk. Dit krijg je door eerst de situatie te accepteren zoals die is. Ik zeg niet dat je alles maar goed moet vinden. Juist niet! Alleen er is vaak nog zoveel winst te behalen in de benadering naar je zelf en je kind. Hoe bijzonder en mooi is het dat je kind het laat het zien middels een spiegel. Ik help je hiermee om te begrijpen wat er gespiegeld wordt en wat je kan doen.

Herken je dit?

 • Je bent geneigd snel iets op te lossen voor je kind.
 • Bijna al je aandacht gaat naar je kind.
 • Je bent erg zorgzaam.
 • Je bent kritisch, als je iets wil dan moet het ook goed.
 • Je neigt naar perfectionisme en kan niet zo goed tegen fouten maken.
 • Je twijfelt steeds vaker of je het wel goed doet.
 • Je neemt steeds minder tijd voor jezelf.

Wil jij:

 • Dat je kind en jijzelf weer lekker in je vel zit.
 • Vertrouwen op je eigen intuïtie, gevoel.
 • Meer accepteren, grenzen voelen en aangeven.
 • Loslaten in vertrouwen.
 • Je kind beter leren begrijpen.
 • Dat het rustiger is in huis en in jezelf.
 • Meer spontaniteit en meer plezier in de opvoeding.
 • Je energieker voelen.

“Ellen: Wat ik veranderd wil zien? Ik wil graag mezelf meer zien, mezelf toestaan om te zijn wie ik ben. Mezelf niet zo te veroordelen, mezelf accepteren zoals ik ben, weer meer leren vertrouwen op mijn intuïtie.”

Heel vaak mogen we patronen, overtuigingen en gewoontes veranderen bij onszelf. Dit is niet eenvoudig, het is wel mogelijk met een beetje hulp.

“Marjolein: Ik ga dit avontuur samen met Vera aan, waar zij mij bij staat en bevraagd om mij te laten zien hoe ik dit kan en mag doen, dit alles met een volledig gevoel van veiligheid zodat ik mezelf ook durf te laten zien. Dit gaat samen met een traan en met humor! “

Inderdaad veel stappen gezet en fijn om weer even met de voetjes op aarde terug te komen en kijken waar ik stappen moet zetten en nodig is voor mijn familie. Vanavond meteen mee aan de slag gegaan. Weer even heel confronterend maar wel nodig. Nogmaals enorm bedankt!!! Liefs Jorieke”

Het is heel normaal dat je in oude patronen en gewoontes terugvalt. Hoe fijn is het dat iemand met je meekijkt. Samen je eigen actieplan/contract aanscherpen. Je hoeft het niet alleen te doen. Soms is er iets praktisch nodig en soms is er iets anders nodig om de antwoorden en oplossingen zichtbaar te maken.

In het programma ‘Versterk het zelfvertrouwen bij je kind’ krijg je in totaal 6 sessies met mij, individueel en interactief in een groep. Beide zijn online, dus je kan lekker thuis blijven.

Je profiteert van individuele aandacht en interactieve groepssessies, waar een luisterend oor en de herkenning bij elkaar waardevol is.

Je kan je gelijk aanmelden via vera@veerkrachtvoorjekind.nl. De online training kost 497 euro. De duur van het programma is 6 weken. Bij aankoop heb je een jaar lang toegang tot het programma. Makkelijker en leuker kan ik het niet maken ;).

Je kan het programma in 6 weken al voltooien. Doe je er langer over is het ook goed. Er zijn 6 modules die weer bestaan uit verschillende lessen. Je bent een uur tot 1,5 uur per week ermee bezig. Je kan het op je eigen moment gaan doen. De individuele sessies plannen we samen en de groepssessies zijn op wisselende tijden. Je kan deze ook nog terugkijken.

Het resultaat is voor altijd voelbaar en je gaat meer rust en vertrouwen voelen in jezelf, dit is terug te zien binnen het gezin.

Ik heb wat gepiekerd in mijn leven, twijfelde over mijn acties en ik kon ook in de zorgstand schieten, bij een ander wel te verstaan. Ik vond mijzelf niet onzeker, ik durf best veel, maar als het er op aan kwam zocht ik altijd naar bevestiging. Net of ik goedkeuring nodig had om verder te kunnen.Tot dat iemand mij even aan mijn jasje trok. Ik was eerst geschokt en later heel blij toen iemand tegen me zei….wil je dat er iets verandert bij je kind, begin dan bij jezelf. Ik bracht onbewust meer onzekerheid over op mijn kind, door mijn eigen handelen. Terwijl ik juist probeerde om mijn kind wat ‘harder of steviger’ te laten worden. Ik had niet door dat ik hierdoor mijn kind niet accepteer hoe die op dat moment is. Vanuit acceptatie is het gelukt om een verandering te weeg te brengen. Daarvoor moest ik eerst zelf nog het e.e.a. accepteren bij mijzelf.

Ken je het verhaal van het vliegtuig en wie je als eerste een zuurstofmasker geeft? Precies.. die geef je eerst aan jezelf. Zorg eerst dat het goed gaat met jou, zodat je het allerbeste kan geven aan je kind (en aan jeZelf).

Ik wou alle goeds voor mijn kind en realiseerde dat dit alleen kon als het echt goed gaat met mezelf.

Mijn kind heeft nu meer zelfvertrouwen en veerkracht dan ooit tevoren en ik ook. Dat kan geen toeval zijn.

VRAGEN EN ANTWOORDEN:

1. Is dit alleen voor moeders?
Nee hoor, ik heb ook vaders begeleid. Je kan samen aan de slag in dit traject.

“Angelique: Wij vonden het heel waardevol om als ouders samen aan de slag te gaan met coaching. Opvoeden doen we echt samen en nu kunnen we elkaar ook coachen op waar het ‘mis’ ging en houden we gemakkelijker dezelfde lijn aan. En we zijn gewoon verschillende personen en ook dat is waardevol om in te zien; gebruik maken van elkaars kracht. Wij zouden iedereen aanraden om echt samen voor de coaching te gaan!”

2. Wat merken anderen hiervan?
Ik kreeg van 1 moeder gelijk al terug van haar man dat ze positiever en leuker is…en dan doe ik niet eens relatietherapie.

Je reageert minder ‘heftig’, schreeuwen is minimaal en de boze reacties zijn een stuk minder.
Je kind zal merken dat je rustiger reageert. Dit heeft als effect dat je kind zichzelf mag zijn. Ook met zijn of haar eigen teleurstellingen, angsten, boze buien en verdriet. En ze zullen de mooie schatten in hunzelf ontdekken en optimaal benutten.

3. Ik heb te weinig geld voor het programma.
Het is een investering voor jezelf en je gezin. Inmiddels vind ik investeren in mijzelf belangrijker dan een vakantie of een andere auto. Je kan ook bij mij in 2 termijnen betalen.

4. Kunnen de sessies ook op locatie?
Het zijn alleen zoomsessies. Je kan wel altijd een mail sturen hierover. We komen er vast wel uit.

“Ik heb bij Vera het traject ‘wees zelf de verandering die je wil zien’ gevolgd. Ik ben dit aangegaan omdat ik meer bij mezelf wou komen te staan en weer meer wou luisteren naar mijn intuïtie. Dit bleek een mooi cadeau aan mezelf. Groetjes Ellen.”

Als je deze verandering wil voor jezelf en je kind mail dan naar Vera Hagen vera@veerkrachtvoorjekind.nl

Je kan me volgen op INSTA Ik laat je hier meer zien over mama’s met veerkracht.

Je kan nu al starten met de onderstaande gratis gifts:
15 handvatten voor de ouder: meer zelfvertrouwen voor je kind.
8 tips om je grenzen te voelen en op tijd aan te geven.