Meer zelfvertrouwen voor je kind. Wees zelf de verandering.

Meer zelfvertrouwen voor je kind. Wees zelf de verandering.

– In 66 dagen meer rust en vrolijkheid in huis –

Boze buien, niet luisteren, slechte concentratie, weinig of geen contact met anderen. Elkaar niet begrijpen. Dit is niet hoe je het ouderschap voor je zag. Je doet genoeg om ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijk gaat. Wat kan je nog meer doen? We denken vaak dat de oplossing bij het kind zelf ligt. Hij of zij zal ander gedrag moeten laten zien.

Ja daar heb je gelijk in. Alleen hoe gaat hij of zij dat doen. Met professionele hulp en/of met jouw hulp. Ik denk dat je als ouder heel veel zelf kan. Immers kinderen zijn meesters in kopiëren en imiteren van hun ouder. Ze zijn ook loyaal en daarom denk ik dat de ouder in de meeste gevallen de meest geschikte persoon is om hun kind te begeleiden op weg naar een zelfredzaam, verantwoordelijk en veerkrachtig persoon.

Als je kijkt naar het ‘ongewenste’ gedrag en dit kan zien als een hulpvraag, het niet persoonlijk neemt, dan ben je al goed op weg! Ik wil samen met jou kijken wat je zelf (anders) kan doen om het ‘lastige’ gedrag om te buigen naar iets wat wel helpend is.

Rustig en neutraal reageren op het ongewenste gedrag van je kind is zo belangrijk. Dit krijg je door eerst de situatie te accepteren zoals die is. Ik zeg niet dat je alles maar goed moet vinden. Juist niet! Alleen er is vaak nog zoveel winst te behalen in de benadering naar je zelf en je kind. Hoe bijzonder en mooi is het dat je kind het laat het zien middels een spiegel. Dit noemen ze ook wel het projectiemechanisme. Ik help je hiermee om te begrijpen wat er gespiegeld wordt en wat je kan doen.

Heb jij een kind met temperament en tegelijk gevoelig is, met mooie en lieve kanten en heb jij nu het gevoel dat het ‘ongewenste gedrag’ overheerst?

En herken je dit?

 • Je bent geneigd snel iets op te lossen voor je kind.
 • Bijna al je aandacht gaat naar je kind.
 • Je bent erg zorgzaam.
 • Je twijfelt steeds vaker of je het wel goed doet.
 • Je neemt steeds minder tijd voor jezelf.

Wil jij:

 • Dat je kind en jijzelf weer lekker in je vel zit.
 • Vertrouwen op je eigen intuïtie, gevoel.
 • Meer accepteren, grenzen geven en loslaten.
 • Elkaar beter leren begrijpen.
 • Dat het rustiger is in huis en in jezelf.
 • Meer spontaniteit en meer humor in opvoeden.
 • Je energieker voelen.

In 3 stappen heb je overzicht en weet je wat er nodig is.

STAP 1: Wat is het probleem. Wat is je blinde vlek. Welke irritaties zijn er en wat is je wens voor je kind.

STAP 2: Welke talenten heb je en mag je nog verder ontwikkelen.

STAP 3: Wat werkt er wel en wat is er nodig om het geleerde vol te houden

In een gratis spiegel sessie laat ik je zien welke spiegel je kind je voorhoudt. We kijken of er een klik is en wat de mogelijkheden zijn. Je bent nergens aan verbonden. Je kan je nu opgeven via vera@veerkrachtvoorjekind.nl

Ellen: Wat wil ik veranderd zien? Ik wil graag mezelf meer zien, mezelf toestaan om te zijn wie ik ben. Mezelf niet zo te veroordelen, mezelf accepteren zoals ik ben, weer meer leren vertrouwen op mijn intuïtie.

Heel vaak mogen patronen, overtuigingen en gewoontes veranderen. Dit is niet eenvoudig, het is wel mogelijk.

Na 66 dagen en 6 sessies weet jij wat je wilt, vertrouw jij op jezelf en heb jij in 66 dagen nieuwe gewoontes gemaakt om rustig en neutraal te reageren. Je weet wanneer mee te bewegen en wanneer je je grens moet aangeven. Hoe jong je kinderen ook zijn. Er is meer rust en duidelijkheid, hierdoor creëer je een veilige haven en kan je kind zichzelf zijn.

In deze video leg ik uit wat we nou gaan doen tijdens de coaching sessies.

Ellen: Ik ga dit avontuur samen met Vera aan, waar zij mij bij staat en bevraagd om mij te laten zien hoe ik dit kan en mag doen, dit alles met een volledig gevoel van veiligheid zodat ik mezelf ook durf te laten zien. Dit gaat samen met een traan en met humor! 

We kijken tijdens de sessies naar het probleem en naar je doel – Zo wordt het overzichtelijk wat niet helpend is en waar je naartoe wil. Wat zit er in de weg (wat zijn de irritaties die hebt als het gaat om het gedrag van je kind), wat is de behoefte van je kind en van jezelf? Welke winst is er voor het kind en voor jou? Wanneer werkt iets wel en wat is er nodig om dat te bereiken wat je voor ogen ziet. Ik weet zeker als je 100% verantwoordelijkheid neemt voor al je acties dat je 100% resultaat bereikt. En dat dit effect heeft op jezelf en de rest van het gezin.

Kim: Ik had na de sessie een heel rustig gevoel en heb mijn contract uitgewerkt en in de keuken opgehangen.

Ik wist direct…dit heb ik nodig. Na de 1ste sessie voelt het gelijk goed en het contact voelt heel warm.
Ik wil jou enorm bedanken. Inderdaad veel stappen gezet en fijn om weer even met de voetjes op aarde terug te komen en kijken waar ik stappen moet zetten en nodig is voor mijn familie. Vanavond meteen mee aan de slag gegaan. Weer even heel confronterend maar wel nodig. Nogmaals enorm bedankt!!! Liefs Jorieke

Ik heb eerder een workshop gedaan bij Vera. En nu deze coaching. Het is geen therapie en ze wil ons niet bekeren. Vera is duidelijk en geeft praktische handvatten. Dat is wat nodig is en de sfeer thuis is na 1 sessie al zoveel beter. Ik begin nu bij mezelf, ik probeer nu mee te bewegen en bij mijn standpunt te blijven. Ook accepteer ik dat ik dingen moet herhalen. Dezelfde avond hebben we familieberaad gehouden. We zijn er nog niet, maar we zijn weer op de goede weg! Op naar de 2de sessie! Janske.

Het is heel normaal dat je weer in oude patronen en gewoontes terugvalt. Hoe fijn is het dat iemand met je meekijkt. Samen je eigen actieplan/contract aanscherpen. Je hoeft het niet alleen te doen. Soms is er iets praktisch nodig en soms is er iets anders nodig om de antwoorden en oplossingen zichtbaar te maken.

Het doel houden we goed voor ogen. Wat is er nu nodig om je kind het beste te begeleiden. Heb je nog praktische handvatten nodig uit de kindercoaching of is er iets anders nodig. Kan je de rust nog niet vinden? Wellicht zijn er nog dwarsliggers actief. Dwarsliggers willen jou helpen en beschermen. Wist je dat deze dwarsliggers jou ook kunnen helpen om je doelen te bereiken. Dat kan met De Reis naar Binnen, dit is een ontdekkingsreis in je lichaam om antwoorden en oplossingen te vinden. Je maakt gebruik van de wijsheid van je lichaam. Samen gaan we liefdevol aan de slag!

Met de 1ste 3 sessies ben je goed bezig om zelf rustig te reageren. Je eigen emoties te begrijpen en om te zetten in iets wat helpen is. Het kan confronterend zijn, er kunnen pijnstukken naar boven komen. Dit is spannend en nodig om te begrijpen waarom je reageert zoals je reageert. Ik zal je hierin begeleiden, het mooie van coaching is dat we niet terug hoeven naar het moment. We blijven in het hier en nu. Je zal merken dat het helend is en je reactie wordt milder naar jezelf en de ander. Je weet waar ‘de irritaties’ vandaan komen en je weet wat te doen om rustig te blijven. De sessies 4 tot en met 6 ga je ook aan de slag met praktische handvatten voor het niet gewenste gedrag van je kind. Hier help ik je bij.

De kosten zijn 455 euro. In totaal zijn er 6 online sessies, alles is 1 op 1 en er is een follow up. Als bonus krijg je nu mijn prachtige online programma: Van Zorgen naar Vertrouwen of een Rots en Water workshop voor ouder en kind, jezelf of met je hele gezin. Het resultaat is voor altijd voelbaar. En er is meer, elke dag stuur ik je een mail met een weetje, een tip, een inzicht om elke dag met een positieve mind te starten.

Stuur een bericht naar vera@veerkrachtvoorjekind.nl voor een gratis spiegelsessie, waarom wachten als het je snel veel kan opleveren.

Natasja: Ik vond dat je een vakkundige indruk maakte, goed tot de kern kwam, heldere vragen stelde. Het gaf vertrouwen en ik kan er praktisch wat mee (ben er net al mee begonnen ;-). Je vroeg om commitment en dat vond ik goed.

Ik heb bij Vera het traject ‘wees zelf de verandering die je wil zien’ en ‘de reis naar binnen’ gevolgd.Ik ben dit aangegaan omdat ik meer bij mezelf wou komen te staan en weer meer wou luisteren naar mijn intuïtie. Dit bleek een mooi cadeau aan mezelf. Door de trainingen bemerk ik meer rust in mezelf en dat heeft ook zijn weerslag op mijn kinderen. Hiermee bedoel ik dat als ik rust in mezelf heb mijn kinderen ook meer rust in zichzelf hebben. Waardoor alles een stuk relaxter is thuis.  Een geweldig effect en mooi om te zien! Vera is dit met mij aangegaan met respect, bespiegelend en met de nodige humor! Groetjes Ellen.

Esther: Ik heb al na 1 sessie geleerd dat ik uit mijn hoofd moet gaan en moet “gronden” daardoor kan ik beter naar mezelf kijken en de antwoorden voelen in mijzelf. Ik mag mezelf bevragen maar hoef niet meteen een antwoord paraat te hebben. Ik mag onderzoeken en experimenteren. Het hoeft niet in 1 keer goed te zijn.

Kijk hier voor de privacy verklaring en de algemene voorwaarden.

VRAGEN EN ANTWOORDEN:

 1. Is dit alleen voor moeders?
  Nee hoor, ik heb ook vaders gecoacht. Ieder 3 sessies, samen aan de slag.

Angelique: Wij vonden het heel waardevol om als ouders samen aan de slag te gaan met coaching. Opvoeden doen we echt samen en nu kunnen we elkaar ook coachen op waar het ‘mis’ ging en houden we gemakkelijker dezelfde lijn aan. En we zijn gewoon verschillende personen en ook dat is waardevol om in te zien; gebruik maken van elkaars kracht. Wij zouden iedereen aanraden om echt samen voor de coaching te gaan!

2. Wat merken anderen hiervan?
Ik kreeg van 1 moeder gelijk al terug van haar man dat ze positiever en leuker is…en dan doe ik niet eens relatietherapie.

Je reageert minder ‘heftig’, schreeuwen is minimaal en de boze reacties zijn een stuk minder.

Je kind zal merken dat je rustiger reageert. Dit heeft als effect dat je kind zichzelf mag zijn. Ook met zijn of haar eigen teleurstellingen, angsten, boze buien en verdriet. En ze zullen de mooie schatten in hunzelf ontdekken en optimaal benutten.

3. Wat als je weinig geld hebt.
Het is een investering voor jezelf en je gezin. Deze investering is net zo belangrijk als een vakantie of een andere auto. Nu ik verder ben vind ik persoonlijke ontwikkeling veel belangrijker dan materiele zaken. Dit is de weg naar geluk voor mij. En die vakantie die komt vaak ook. Ik moest mijzelf wel toestemming hiervoor geven en met andere praten hierover. Hierna was de weg vrij om aan het geld te komen. Je kan ook bij mij in termijnen betalen.

Je kan nu al starten met de onderstaande gratis gifts:
E-book 15 handvatten voor de ouder: meer zelfvertrouwen voor je kind.
E-book: Checklist Grenzen voelen en op tijd aangeven, 8 tips die je direct kan toepassen.
Webinar: Meer zelfvertrouwen voor je kind. Wat kan je als ouder zelf doen.